Dossier

Woningverzekering: meer dekking dan je denkt

20 december 2019
uw woning verzekeren een must

Een woningverzekering is een must voor zowel eigenaars als huurders. In Vlaanderen is ze soms zelfs wettelijk verplicht. Maar zelfs al bestaat die verplichting niet, verhuurders leggen zo'n polis vaak in de huurovereenkomst op. Behalve brandschade worden nog heel wat meer gevaren gedekt.

De beste contracten

Kwalitatief waren dit de beste contracten voor een woningverzekering in ons onderzoek van 2019: 

  • KBC Woningpolis voor de huurder – Online
  • KBC Woningpolis voor de eigenaar - Online

Wij kunnen geen algemene Beste Koop opgeven omdat de premie afhangt van je woning en iedere verzekeraar zijn eigen systeem heeft om de waarde van een woning te bepalen. Je moet jouw persoonlijke Beste Koop zoeken door een offerte te vragen bij de maatschappijen die contracten van goede kwaliteit aanbieden.

Vergeet niet om het contract op jouw individuele behoeften te laten afstemmen. Het feit dat bv. een zwembad niet altijd tot de standaarddekking behoort, is voor de ene consument van belang, voor de andere niet. Maar laat je niet afleiden door bijkomstigheden, zoals de vergoeding van de kussen op je tuinstoelen, het is de fundamentele bescherming die telt.

 

User name

Deelnemen aan de discussie

Deelnemen door een vraag of reactie achter te laten

4 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/05/2021

Beste, zijn er intussen al nieuwe vergelijkingen gedaan van woningverzekeringen? De laatste vergelijking die ik terugvind is van 2019.

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/05/2021

Beste, zijn er intussen al nieuwe vergelijkingen gedaan van woningverzekeringen? De laatste vergelijking die ik terugvind is van 2019.

Meld je aan om toegang te krijgen.

07/12/2020

Waneer wordt er eens een onderzoek gedaan betreffende de vlotheid van uitbetaling

van een schadegeval.

Dit zou misschien een andere ranking opleveren qua beste verzekering.

Meld je aan om toegang te krijgen.

07/12/2020
, Gereageerd:

Beste Vicky, de belangrijkste trend, die we erg betreuren, is dat veel verzekeraars ide dekking van de polis hebben ingekrompen. De echte allriskformules die een optimale dekking bieden en niet te veel uitsluitingen bevatten, zijn zeer zeldzaam geworden. En het hoeft dan ook niet te verwonderen dat sommige schadegevallen en de behandeling ervan stroef verlopen. Twijfel in dat geval niet om ons te contacteren op het nummer  02 542 32 32 (elke werkdag tot 17u, vrijdag tot 16u) voor advies. Mvg, ^An

Community

Geld & verzekeringen

Gerelateerde discussies