Dossier

Als je had gehoopt méér te krijgen van je verzekeraar

28 oktober 2021
teleurstellende voordelen

Alles wat je moet weten wanneer je een ontevreden gevoel overhoudt aan hoe je verzekeraar heeft gereageerd nadat je een schadegeval had aangegeven. Dit kan je onder meer helpen als je bent getroffen door de overstromingen in de zomer van 2021.

Je verdient uitleg

Wanneer je een verzekering hebt gesloten voor je woning of je auto, reken je op je verzekeraar om je correct te vergoeden na een schadegeval. Zeker als het een eenvoudig schadegeval zonder gewonden betreft. Maar dat kan tegenvallen in de praktijk. Wij leggen uit wat je kunt doen wanneer je niet begrijpt waarom de verzekeraar weigert je te vergoeden of je zijn argument moeilijk kunt aanvaarden. Of dat je de vergoeding die hij toekent, veel te laag vindt. 

Het eerste is heel simpel: vraag de verzekeraar om uitleg. Desnoods via de makelaar als je het contract via zo’n tussenpersoon hebt gesloten.
Doet hij een belofte, dring dan zeker aan om te weten binnen welke termijn hij die zal nakomen. 
Neem bij telefonisch contact altijd nota van de naam van je gesprekspartner, van het standpunt dat werd uiteengezet en van de eventuele beloftes die werden gedaan. Dat is handig om op terug te vallen als het verder niet verloopt zoals je had verwacht. 

Krijg je echter geen uitleg of ben je niet tevreden over de uitleg, dan is er nog geen reden om het op te geven. Ontdek verder in dit dossier de diverse manieren waarop je je tegenover de verzekeraar kunt (laten) verdedigen.

Zit je met vragen?

Neem zeker een kijkje in het dossier waarin we veelgestelde vragen na de catastrofale overstromingen van de zomer van 2021 hebben gebundeld.

NAAR ONS DOSSIER MET FAQ OVER DE OVERSTROMINGEN

Je kunt daarnaast ook altijd met vragen terecht bij de experts van onze Adviesdienst. Je kunt hen opbellen op het nummer 02 542 34 34, elke werkdag van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 17 uur (16 uur op vrijdag). Of je kunt hen online contacteren.

BEL 02 542 34 34