Dossier

Hoe je van je verzekeraar kunt krijgen wat je verwacht

02 februari 2021
teleurstellende voordelen

Alles wat je moet weten wanneer je een ontevreden gevoel overhoudt aan hoe je verzekeraar heeft gereageerd nadat je een schadegeval had aangegeven.

Je verdient uitleg

Wanneer je een verzekering hebt gesloten voor je woning of je auto, reken je op je verzekeraar om je correct te vergoeden na een schadegeval. Zeker als het een eenvoudig schadegeval zonder gewonden betreft. Maar dat kan tegenvallen in de praktijk. Wij leggen uit wat je kunt doen wanneer je niet begrijpt waarom de verzekeraar weigert je te vergoeden of je zijn argument moeilijk kunt aanvaarden. Of dat je de vergoeding die hij toekent, veel te laag vindt. 

Het eerste is heel simpel: vraag de verzekeraar om uitleg. Desnoods via de makelaar als je het contract via zo’n tussenpersoon hebt gesloten.
Doet hij een belofte, dring dan zeker aan om te weten binnen welke termijn hij die zal nakomen. 
Neem bij telefonisch contact altijd nota van de naam van je gesprekspartner, van het standpunt dat werd uiteengezet en van de eventuele beloftes die werden gedaan. Dat is handig om op terug te vallen als het verder niet verloopt zoals je had verwacht. 

Krijg je echter geen uitleg of ben je niet tevreden over de uitleg, dan is er nog geen reden om het op te geven. Ontdek in dit dossier de diverse manieren waarop je je tegenover de verzekeraar kunt (laten) verdedigen.

Als abonnee van Test Aankoop kun je ook altijd de hulp inroepen van een van onze advocaten. Bij een geschil kunnen zij zelfs voor jou bemiddelen bij de betrokken persoon of instantie. 

Abonnee? Bel onze advocaten op 02 892 37 05  

Wij kunnen je ook met een Praktische Gids helpen als je een eenvoudig naslagwerk zoekt over diverse verzekeringen van elke dag: autoverzekering, woningverzekering, familiale verzekering, reisverzekering, hospitalisatieverzekering.

Bestel gratis onze gids

User name

Deelnemen aan de discussie

Deelnemen door een vraag of reactie achter te laten

reacties

Wees de eerste om te reageren
Community

Geld & verzekeringen

Gerelateerde discussies