Nieuws

Wat je moet doen nu Rabobank.be ermee stopt

23 juni 2021
Rabobank.be stopt ermee

Rabobank.be, de onlinespaarbank die in ons land actief is, wordt opgedoekt. Vanaf 1 juli 2022 zul je er niet meer terecht kunnen. Wacht echter niet tot dan en breng nu al een en ander in orde.

De Nederlandse bankengroep Rabobank heeft de knoop doorgehakt om haar dochter Rabobank.be, dat in ons eigen land actief is, op te doeken. De exit verloopt in twee fasen.

Eerst zakt de rente 

Rabobank.be zal vanaf 1/7/2021 de rente verlagen op alle spaarrekeningen. Je zult alleen nog de wettelijke minimumrente krijgen, dus een basisrente van 0,01 % en een getrouwheidspremie van 0,10 %. 

Voor de Rabo Spaarrekening en de Rabo Junior Account (voor jongeren) zakt de basisrente dus van 0,10 % naar 0,01 %. 

Voor de Rabo Plus Account wordt de getrouwheidspremie verlaagd van 0,25 % naar 0,10 %.

Dan worden de rekeningen afgesloten

Een jaar later, dus op 1/7/2022, zal Rabobank.be alle spaarrekeningen afsluiten. Het geld zal worden overgeheveld naar de zichtrekening die je bij die bank hebt. Het is dan aan jou om de centen zelf over te schrijven naar een andere bank. 

De zichtrekeningen zullen op een later tijdstip worden afgesloten.

Wat raden wij je aan?

  • Stort na 1/7/2021 geen geld meer op je spaarrekening bij Rabobank.be. Want je hebt 12 maanden nodig om aanspraak te kunnen maken op de getrouwheidspremie en die heb je dus sowieso niet meer. 
  • Raadpleeg de onlinesimulator op Rabobank.be om te weten welke tegoeden je misschien beter nog even laat staan als je wilt voorkomen dat je een groot bedrag aan opgebouwde maar nog niet verworven getrouwheidspremie verliest.
  • Laat je andere tegoeden niet langer meer staan, mpeer precies de spaartegoeden waarvoor de opbouw van de getrouwheidspremie pas na 1/7/2021 weer begint. Surf naar onze Koopwijzer spaarrekeningen om te weten welke onze favoriete spaarrekeningen zijn en schrijf het geld nu al over.