Nieuws

Welke beursbeleggingen zijn in deze coronatijden aan te bevelen?

Wij kiezen voor jou goede kwaliteitsvolle beleggingen. Want hoewel de aandelenbeurzen zich zes maanden nadat COVID-19 is losgebarsten in ons land, hebben herpakt, zitten de meeste nog altijd met negatieve rendementen.

14 september 2020

Beleggen op de beurs houdt risico’s in. Je hebt geen garantie noch met het bedrag dat je inlegt noch met wat het zal opbrengen.

Daarom trek je daar beter alleen geld voor uit dat je desnoods kunt verliezen zonder dat je daardoor qua levenscomfort moet inboeten. 

Ook beschik je liefst over een voldoende lange periode waarin je het geld kunt missen – ten minste 5 à 10 jaar – zodat je het risico op een groot verlies in de tijd kunt spreiden. 

Verder spreid je je beleggingen idealiter in de tijd. Zo voorkom je dat je al je spaargeld op het verkeerde moment belegt, bijvoorbeeld net voor een sterke daling.

Tot slot is het altijd aangewezen om een voldoende grote buffer aan te houden op een spaarrekening, voor onverwachte uitgaven. Meestal volstaat daarvoor drie à zes maanden loon. 

Met welke beleggingen kun je vandaag de dag, na zes maanden coronacrisis, een goede zaak doen?

Beleggen in Belgische aandelen

De Belgische aandelen zijn niet gespaard gebleven van de coronacrisis. Begin september noteerden we gemiddeld nog altijd een terugval met 16 % in vergelijking met januari 2020. 

Van de 61 Belgische aandelen die de experts van de afdeling Test Aankoop invest opvolgen, zijn er 13 koopwaardig. Eén voorbeeld: TINC.

TINC is een Belgische vennootschap die participeert in bedrijven die infrastructuurprojecten (privé en openbaar) uitbaten. Ze heeft 21 beleggingen in portefeuille waar ze een regelmatig en zeer voorspelbaar inkomen uit haalt. Daardoor is dat aandeel minder riskant dan vele andere. De koers van het aandeel is vrij stabiel, er is amper verschil met die van begin 2020. TINC heeft dus minder dan andere aandelen te lijden gehad van de crisis.

Dit aandeel is vooral interessant voor wie een hoog en stabiel dividend wil. Het dividendrendement bedraagt 3,9 % (zoals eerder gezegd: niet gegarandeerd).

Beleg zeker niet al je geld in dit ene aandeel, je spreidt het risico als je verschillende aandelen uitkiest. Test Aankoop invest kan je daarbij helpen: je kunt een maand lang gratis de analyses consulteren die hun experts elke dag op hun website publiceren.

IK WIL DE BELGISCHE AANDELEN ONTDEKKEN DIE WORDEN AANBEVOLEN

Beleggen in een gemengd wereldfonds

Rechtstreeks in aandelen beleggen vergt tijd en kennis. Als je die niet hebt, heb je met een gemengd wereldfonds een pasklare oplossing in handen. 

Zo’n fonds wordt door specialisten beheerd. Zij beleggen het geld dat jij aan hen toevertrouwt, in aandelen en obligaties uit de hele wereld. Daardoor geniet je automatisch een goede spreiding van het risico. Het enige wat jij moet doen, is nu en dan checken of het fonds nog altijd aan je verwachtingen beantwoordt.

De experts van Test Aankoop invest bevelen onder meer NN Dynamic Mix Fund III aan. 

Dat is een fonds dat fiftyfifty belegt in aandelen en obligaties. Terwijl veel andere fondsen momenteel nog altijd met een negatief rendement opgezadeld zitten, heeft dat fonds bijna weer het niveau van begin 2020 gehaald. Je kunt deelbewijzen kopen van NN Dynamic Mix Fund III bij de onlinemakelaars BinckBank en Bolero. 

Alle banken bieden gemengde fondsen aan. Er zijn er die minder riskant zijn dan het vermelde fonds. Andere houden méér risico in en zullen daardoor mogelijk op termijn een hoger rendement geven. Het is belangrijk dat je een fonds kiest dat geschikt is volgens jouw beleggersprofiel.

Op de website van Test Aankoop invest kun je checken of een bepaald fonds dat jouw bank aanbiedt, koopwaardig is of niet. De experts kennen aan de fondsen een score toe van 0 tot 100.

IK WIL WETEN OF FONDS X KOOPWAARDIG IS

Beleggen in een fiscaal voordelig fonds

We bedoelen daarmee de erg populaire pensioenspaarfondsen. Van je 18e tot je 64e kun je voor een aanvullend pensioen sparen en tegelijkertijd belastingvoordeel genieten. Je storting van 2020 geeft recht op 30 % belastingvoordeel als je maximaal € 990 belegt en op 25 % als je tussen € 990 en € 1 270 belegt.

Ook in dat geval heb je geen enkele garantie, noch met je inleg noch qua rendement. Daarom bevelen wij die formule alleen aan voor wie nog ten minste tien jaar van zijn pensioenleeftijd verwijderd is. Hoe méér jaren je nog te gaan hebt, hoe kleiner het risico op verlies en hoe groter de kans op een mooi rendement.

De experts van Test Aankoop invest analyseren ook de diverse pensioenspaarfondsen. Een van de beste beheerde is Argenta Pensioenspaarfonds.

Wil je weten of het pensioenspaarfonds van jouw bank koopwaardig is? Je kunt daar alles over lezen op de website van Test Aankoop invest.

IK WIL WETEN OF HET PENSIOENSPAARFONDS VAN MIJN BANK KOOPWAARDIG IS

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

55 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

30/09/2020

Kan die tracking app later weer helemaal verwijdert worden ui een gsm?

Meld je aan om toegang te krijgen.

12/08/2020

Beste,
Als leek in het zakelijke milieu, malafide daden van derden en de daaraan verbonden financiële gevolgen belandde ik in een procedure van collectieve schulbemiddeling. Deze is momenteel officieus afgelopen en wacht nu op de officiële uitspraak hiervan. Daar kan nog enkele maanden overgaan.
Vermits mijn wagen (11 jaar) aan vervanging toe is en ik niet direkt geneigd ben een autofinanciering aan te gaan, stel ik mij de vraag of het mogelijk is dat wanneer de CSR officieel afloopt ik direkt kan gaan voor een private leasing voor een nieuwe wagen.
Met vriendelijke groet,
Francart Didier

Meld je aan om toegang te krijgen.

12/08/2020
, Gereageerd:

Beste Didier, als je wil te weten komen of je in aanmerking komt voor een private leasing kan je gerust onze experten van de financiële dienst contacteren via het rechtstreekse nummer 02-542.33.44 (elke werkdag tot 16u). Ze helpen je graag verder ! Mvg, ^An

Meld je aan om toegang te krijgen.

09/07/2020

Ik kocht een eigendom waarbij ik de eerste 3 jaar niet aan de bank doch wel aan de eigenaar aflos welke mij een maandelijkse aflossing voorstelde. Op 1 maart 2020 heb ik opschorting gevraagd en telefonisch door de makelaar gekregen. De eigenaar was zonder mijn kennis ook mee aan het luisteren dus had kennis. De volgende ochtend heeft de eigenaar zijn akkoord aangepast en wil zijn maandelijkse betalingen niet opschorten.
Ik kan door de coronacrisis niet het gehele bedrag betalen en ben bang dat ook mijn einddatum van de afname of algehele betaling mij mogelijks niet meer gaat lukken.
Indien banken door een regering moeten opschorten, zouden dan alle credietverstrekkers moeten opschorten? Kan het Hof Van Justitie in Luxemburg hiervoor mogelijks een hulp bieden aan alle Europeanen? Kan Test-aankoop hierbij helpen?

Meld je aan om toegang te krijgen.

12/08/2020
, Gereageerd:

Beste Jan, ik raad je aan om hiervoor onze financiële experten te contacteren via het rechtstreekse nummer 02-542.33.44 (elke werkdag tot 16u). Ze geven je graag verder advies hieromtrent. Mvg, ^An

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/06/2020

BNP heeft ons net laten weten dat ze de beslissing om het uitstel van de afbetaling van de lening te herroepen. Wij hebben hun akkoord wel op papier. Kunnen zij nu zomaar op deze beslissing terugkomen? En indien wel kunnen zij ook met terugwerkende kracht werken?

Meld je aan om toegang te krijgen.

15/06/2020

Best,Ik herinner me nog toen we bericht kregen dat de banken uitstel wilden geven aan mensen die economisch werkloos werden door covid.

6 maanden geen lening betalen en deze werd zonder dossierkosten geaccepteerd als je in aanmerking kwam.


Wij beiden economisch werkloos zijnde waren heel blij dat we onze 1100 euro 6 maanden konden laten vallen.


We vroegen dit aan en uiteindelijk na 2 maanden kregen we bericht dat het aanvaard was.

Ze stuurden ons ook de intrest op van deze stopzetting.


Wij betalen 2100 euro intrest verdeeld over 12 maanden of alles ineens kan ook uiteraard.


2100 euro !!! Voor een opschorting van 6600 euro !!

Niet alleen is dit schandalig, onze lening word zoams aangegeven verleng met 6 maanden -wat logisch is- en daar betalen we dan ook nog is intrest op.


Persoonlijke leningen waren goedkoper geweest. En geen klein beetje. Ik betaal nu 33% intrest aan de bank terug.


Dit kan toch niet ?

Dit zijn maffiapraktijken en is georchestreerde diefstal. En wij zullen nog bij de goedkopere zijn daar wih leenden aan 1.65% en wij dit betalen op een openstaand saldo van 255 000 euro. Ik neem aan dat er gezinnen zijn die een slechter percentage bekomen zijn en een groter bedrag geleend hebben.


Zij dit de maatregelen die de bevolking moesten helpen ??


Volgend jaar koop locaal, reis locaal , steun de horeca ? Dat zit er niet in. Het zal na deze toegestane diefstal door de overheid binnen blijven en elke euro omdraaien.


Wie heeft de moed om tegen banken in te gaan ?

Meld je aan om toegang te krijgen.

11/06/2020

Door toedoen van de corona kan Allianz autoverzekeringen geen premiekorting toestaan nu we verboden werden niet essentiële verplaatsingen te doen. Mail hieromtrent gisteren ontvangen van Allianz

Meld je aan om toegang te krijgen.

10/06/2020

Hallo..het gaat over mijn auto lening van Alfa krediet. Ik had 65dagen achterstand van betalingen wegens ziekte..mogt niet werken wegens vermoeden van corona. Dus minder inkomen..maat ik had een email gestuurt
Voor om te vragen voor een uitstel van 2maanden. Heb gewoon een antwoord gekregen van wij doen ons best en emailen een antwoord. Maar niks en bellen heb ik ook veel gedaan. Nu hebben ze mijn contract verbroken en zij willen nu dat ik alles in eens betaal..bijna 19duizend. Of komen zij mijn auto halen.
Er is een man langs gekomen om te halen maar ik heb mijn auto niet gegeven.
---ben nu op de zwarte lijst
---ze hebben een loonbeslach van mijn man en mij gevraagt
---en ze zeggen dat ze de politie pinnen en de auto in beslag laten nemen
Ik heb tot en met deze maand al mijn achterstand betaald...ik leg ook al mijn gegevens en bewijzen .. dank u

Meld je aan om toegang te krijgen.

10/06/2020
, Gereageerd:

Hallo Erdogan, als abonnee kan je uiteraard beroep doen op het gratis deskundig advies van onze advocaten. Ik heb je dossier even nagekeken en gezien dat je zaak wordt opgevolgd door onze juridische dienst. Hopelijk komt er snel een oplossing voor jou uit de bus. ^An

Meld je aan om toegang te krijgen.

25/05/2020

Ik vind het schandalig dat er geen rekening gehouden wordt met alleenstaanden met kinderen. Het elektriciteits- en water verbruik tijdens deze corona tijden is wel veel meer maar van een bijdrage voor deze mensen spreken we niet. Vind dit niet kunnen! Wij moeten maar zien dat we alles maar kunnen betalen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

25/05/2020

Ik vind het schandalig dat ze met alleenstaanden met kinderen nooit geen rekening houden. Het elek
triciteits- en waterverbruik is veel meer nu tijdens de corona-periode maar een kleine bijdrage voor deze mensen daar spreken we niet van!

Meld je aan om toegang te krijgen.

20/05/2020

De "geste" van de verzekeraars zou MINSTENS moeten zijn : 1 maand verlenging van de vervaldatum van de polis : heb al twee maanden niet meer met de wagen gereden !!

Meld je aan om toegang te krijgen.

20/05/2020

Mijn huisdokter rekende zonder vermelding een toeslag van extra 2€, kan dit zomaar? Mondmasker had ik reeds aan aangezien het op de deur staat vermeld

Meld je aan om toegang te krijgen.

20/05/2020
, Gereageerd:

Hallo Dominique, dit mag zeker en vast niet ! Ik verwijs hierbij dan ook naar onderstaand artikel waarbij ook door MInister De Block is bevestigd dat zorgsupplementen niet mogen doorgerekend worden aan patienten:

https://www.hln.be/nieuws/binnenland/maggie-de-block-zorgverleners-mogen-geen-coronasupplement-doorrekenen-aan-patienten~a2544c87/

Meld je aan om toegang te krijgen.

20/05/2020

Een korting op de premie lijkt idd. logisch als je naar de statistieken kijkt. Niet alleen voor autoverzekeringen maar ook -en vooral - voor motorverzekeringen. We mogen nu eindelijk weer buiten, maar maximaal met 3 motoren samen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

20/05/2020

Ik rijd als sinds half maart niet meer met mijn wagen (een mondeo 2.0 diesel - ik word in juni 78) en ik heb Argenta gecontacteerd. Hun antwoord : als je een vermindering wilt op je premie moet je de nummerplaat binnengeven.

Ik ben al meer dan 30 jaar trouwe klant bij BNP Paribas (de bank ik een wereld in verandering) Een instantbetalilng is nog steeds als particulier niet mogelijk (als er een weekend bij te pas komt : 4 dagen vooraleer het geld op de andere rekening staat.
Ik heb al mails gestuurd en gebeld : we zijn er mee bezig.
Ze houden wel elke maand voor mijn premium pack 7.03 euro van mijn rekening.

Met dank voor uw aandacht.
A. Van Der Taelen

Meld je aan om toegang te krijgen.

20/05/2020

Dag Mevrouw, dag Mijnheer,
Ik rijd al sinds half maart niet meer met de wagen. Ik heb Argenta gevraagd om iets te doen . Hun antwoord : Als je een teruggave op je premie wilt, moet je de nummerplaat binnengeven.

Ik ben al meer dan 30 jaar klant bij BNP paribas Fortis : premium pack. Een instantbetaling kan nog steeds niet. Verleden week donderdag schreef ik 250 euro over naar mijn girorekening bij Argenta. Dit bedrag stond pas op dinsdagmorgen 19 maart op mijn rekening. Dat is dan de bank voor een wereld in verandering. Ze houden wel elke maand 7.03 euro van mijn rekening.

Met dank voor uw bereidwillig oor.
A. Van Der Taelen

Meld je aan om toegang te krijgen.

20/05/2020

Ben verzekerd bij Argenta, volledige omnium.verblijf nu voor de vierde maand in het ziekenhuis. Mijn wagen wordt dus 4 maanden niet gebruikt. Bij contact bij Argenta was het antwoord: dan moet gij uw nummerplaat terug inleveren en wordt de verzekering onderbroken.

Meld je aan om toegang te krijgen.

24/05/2020
, Gereageerd:

Het is maar normaal dat de verzekeringen op 'safe' spelen. Maar zou het niet simpelder zijn om de nummerplaat tijdelijk te parkeren bij de verzekeringsmaatschappij zelve in dit geval?

Meld je aan om toegang te krijgen.

06/05/2020

Wat als je tijdens het uitstel van je woninglening toch naar 25000€ spaargeld gaat? Kan dat uitstel dan door de bank dan geannuleerd worden? Of blijft het uitstel sowieso gelden tot 31/10?

Meld je aan om toegang te krijgen.

18/05/2020
, Gereageerd:

Normaal gezien wordt naar de toestand van je spaargelden in februari gekeken. Als, op dat moment, het bedrag boven de 25000 EUR was, is er geen uitstel van betaling voor je woninglening mogelijk. Voor verder advies kan je als abonnee gerust de permanentie van onze financiële dienst contacteren op het nummer : 02--542.33.44. 

Meld je aan om toegang te krijgen.

06/05/2020

Heb mijn aanvraag gedaan begin april . Mijn bank vraagt me elke week weer nieuwe formulieren in te vullen en door te sturen .Nu zijn we een maand verder en mijn leningen gaan weer van mijn rekening . Schandalig dit is hun opgedrongen door de overheid dus stellen ze het zo lang mogelijk uit .

Meld je aan om toegang te krijgen.

18/05/2020
, Gereageerd:

Dag Erik, ik wil je even meegeven dat het niet normaal is dat het zo lang duurt. Ik raad je dan ook aan om aan je bank te vragen welke de redenen zijn waarom het zo lang duurt (waarom ze talmen) om je een antwoord te geven. Eventueel kan je overwegen om een klacht in te dienen als het antwoord niet van bevredigende aard zou zijn. 

Meld je aan om toegang te krijgen.

02/05/2020

Ik heb spaarcenten maar dat is voor mij ouder dag zoals ieder sparige mens dat gedaan heeft, maar kan de regering aan mij spaarcenten omdat ze nu tekort komen. Is dat waar dat het gestemd geweest is verleden jaar en mogen ze geld nemen v.d. mensen van hen rekening zonder hun medeweten. Ik heb ook gehoor dat de Biconit zou in de toekomst zal zijn. Wat houd dat in weer in?
Vriendelijk groenten
C.Degraeve

Meld je aan om toegang te krijgen.

05/05/2020
, Gereageerd:

Wij hebben geen weet van een wet die daarover zou gestemd zijn. De overheid kan dus niet aan jouw spaarcenten komen. Wat Biconit betreft zouden we graag van jou vernemen waar deze informatie vandaan komt ? Gaat dit misschien over een of andere cryptomunt, al dan niet frauduleus van opzet ? 

Meld je aan om toegang te krijgen.

15/04/2020

beste,
aan 100.000 euro gewaarborgd spaargeld heb je niet veel als er 'n devaluatie komt: wat zijn de vooruitzichten daarover ?
mvg
Pol

Meld je aan om toegang te krijgen.

17/04/2020
, Gereageerd:

Een devaluatie is een waardevermindering van een munt ten opzichte van de waarde van een andere munt. Een devaluatie van de Euro is dan ook alleen maar belangrijk als je een belangrijk deel van je vermogen in niet euro-munten of buiten geografisch Europa bezit (vastgoed in landen waar de Euro niet als primaire munt wordt gebruikt). 

Als je leefwereld en financiële wereld zich dus afspelen in landen waar de Euro de primaire munt is, komt devaluatie ook helemaal niet aan bod. Uw 100.000 euro blijft 100.000 euro. ^An

Meld je aan om toegang te krijgen.

05/05/2020
, Gereageerd:

Als je inflatie vergeet tenminste.

Meld je aan om toegang te krijgen.

17/04/2020
, Gereageerd:

Goud of dollars kopen?

Meld je aan om toegang te krijgen.

06/04/2020

wat te doen als je in ziekteverlof bent.
mijn rekeningen moeten ook betaald worden .daar spreekt niemand over.

Meld je aan om toegang te krijgen.

18/05/2020
, Gereageerd:

Dag Ivan, als je met ziekteverlof bent zou het kunnen dat je geen aanspraak kunt maken op uitstel van betaling van een woninglening. Zo'n uitstel is namelijk enkel van toepassing voor diegene van wie de inkomsten daalden wegens de Coronacrisis. Als je wil weten of dit ook voor jouw specifiek geval zo is en wat je allemaal kan ondernemen, kan je als abonnee gerust de permanentie van onze financiële dienst contacteren via het nummer 02-542.33.44.