Nieuws

Kredietzekerheid in 10 minuten? Vergeet niet te onderhandelen!

30 januari 2019

Snel betekent niet noodzakelijk interessant. KBC/CBC beweert dat in amper 10 minuten tijd de consument van een kredietsimulatie naar een formele online kredietaanvraag kan gaan. Hun stokpaardje is een volgens hen een “aantrekkelijke” rentevoet én de onmiddellijke zekerheid of de kredietaanvraag kan worden goedgekeurd … Maar wanneer je een contract afsluit voor 20 of 30 jaar, neem je toch maar beter de tijd om verschillende voorstellen te vergelijken.

Naast Keytrade (Keyhome) en Hello Bank! (Hello home!) is KBC/CBC één van de drie instanties op de Belgische markt die online een woonkrediet aanbieden. En die laatste zet vandaag fors in op snelheid.

De bank beweert op amper 10 minuten antwoord te kunnen bieden op een kredietsimulatie (voorlopig enkel voor loontrekkende klanten, maar later dit jaar voor iedereen). Hun stokpaardje is ook een gepersonaliseerde en volgens hen “aantrekkelijke” rentevoet …

Het voordeel van dit systeem volgens KBC/CBC? Deze snelheid biedt klanten die hun oog hebben laten vallen op een onroerend goed de kans om de verkoper quasi meteen te kunnen verzekeren dat ze een krediet kunnen krijgen.

Ga niet overhaast te werk

Toch is haast volgens ons een slechte raadgever. Vergeet immers niet dat het bij een hypothecair krediet over fikse bedragen gaat (vaak rond € 200 000) en je hier ook voor een lange periode aan verbonden bent. Met een verlaging van de rentevoet met 0,2 of 0,3 % kan je aan het einde van de rit vaak al duizenden euro’s besparen.
Je denkt dus beter twee keer na. Wij raden trouwens aan om twee dagen uit te trekken voor je zoektocht naar een woonkrediet. En de twee belangrijkste woorden om daarbij te onthouden zijn: vergelijken en onderhandelen.

Gebruik onze koopwijzer

Wij raden je aan om thuis al eens een simulatie te doen bij de drie instanties die online werken. Bewaar het beste aanbod en vergelijk dit met de Beste Koop voor jouw profiel die je in onze koopwijzer hypotheekleningen terugvindt.

Naar de koopwijzer hypotheekleningen

Gebruik vervolgens de resultaten van onze koopwijzer als basis voor je onderhandelingen. In concreto, trek met het beste voorstel onder de arm naar je eigen bank en enkele andere. Ga zeker ook bij BNP Paribas Fortis langs, zij zijn leider op de Belgische markt als het op hypothecaire leningen aankomt. Op deze manier kun je misschien ergens nog een beter voorstel bekomen.

En hou in je achterhoofd dat een rentevoet niet alles is. Uit één van onze recente studies blijkt immers dat KBC/CBC één van de duurste banken is voor een schuldsaldoverzekering!