Nieuws

PayPal bestraft inactieve gebruikers

09 oktober 2020

Als je je PayPal-account een jaar lang niet gebruikt, brengt het betaalplatform € 12 in rekening. PayPal lijkt zijn klanten hier niet over geïnformeerd te hebben. Als je riskeert deze kosten te moeten betalen, sluit je de account beter.

Vanaf 4 januari 2021 zal betaalplatform PayPal € 12 in rekening brengen als je minstens 12 opeenvolgende maanden niet hebt ingelogd op je account of PayPal in die periode niet hebt gebruikt om geld te verzenden, te ontvangen of over te maken.

Deze wijziging in de gebruiksvoorwaarden is onopgemerkt gebleven, zelfs voor veel mensen die een PayPal-account hebben.

Account afsluiten

Als je een inactieve account hebt, sluit je die beter af vóór 4 januari 2021. Dat is wat PayPal zelf voorstelt als je de wijziging in de gebruiksvoorwaarden niet accepteert.

Hoe gaat je te werk? Het is heel eenvoudig, maar je moet wel toegang tot je account hebben. Aangezien je die lange tijd niet hebt gebruikt, bestaat de kans dat je je mailadres hebt gewijzigd of bent vergeten, of dat je je wachtwoord niet meer weet. Om het juiste mailadres te recupereren, kun je er meerdere tegelijk invoeren en zien of PayPal er één herkent. Het wachtwoord vind je terug door een persoonlijke vraag te beantwoorden of via een telefonische boodschap van PayPal.

Wanneer je toegang tot je account hebt, klik je op het tandwielicoontje voor je instellingen. Onder “Rekening” kun je klikken op “Je rekening sluiten”.

Povere communicatie

Nog afgezien van de inhoud van deze beslissing, lijkt de communicatie erover bijzonder pover. De beslissing werd op 29 september "aangekondigd", maar heeft nog geen enkele persaandacht gekregen. Ze staat op de website van PayPal, maar alleen doorzetters zullen haar terugvinden.

De rekeninghouders lijken niet op de hoogte te zijn gebracht van deze wijziging van de gebruiksvoorwaarden. Daarover mogen ze hun verontwaardiging laten blijken, net als wij.

Meer info?

Heb je vragen over de nieuwe gebruiksvoorwaarden van PayPal of het sluiten van je account, bel dan naar onze hulplijn 02 542 33 44.

bel naar 02 542 33 44

User name

Deelnemen aan de discussie

Deelnemen door een vraag of reactie achter te laten

11 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

19/10/2020

Op jullie voorstel, mijn rekening afgesloten.
Bedankt voor de info!

Meld je aan om toegang te krijgen.

19/10/2020
, Gereageerd:

Graag gedaan, Walter ! :) ^An

Meld je aan om toegang te krijgen.

13/10/2020

Ik had een account vroeger, was de enige manier om te betalen. Nu wel opgezegd

Meld je aan om toegang te krijgen.

13/10/2020

Waarom een PayPal account openen als je die toch niet gebruikt. Dus het advies van Test Aankoop opvolgen en zo vlug mogelijk je account sluiten als je het niet gebruikt. En men zegge het verder.

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/10/2020
, Gereageerd:

Beste Ronny, dat is inderdaad wat we aanraden en het is tevens een uitstekende manier om je ongenoegen te laten blijken naar PayPal toe omwille van het wijzigen van de gebruiksvoorwaarden zonder hiervan een duidelijke communicatie te hebben gedaan naar zijn klanten toe. ^An

Meld je aan om toegang te krijgen.

13/10/2020

De nieuwe richtlijnen voor Belgie maken geen vermelding van kosten voor slapende accounts : www.paypalobjects.com/.../ua-091420.pdf
Dit is wel van toepassing in sommige andere Europese landen (United Kingdom, Bulgaria,
Cyprus, Czech Republic, Estonia, Gibraltar, Greece, Guernsey, Hungary
(Corporate Customers only) Isle of Man, Jersey, Latvia, Liechtenstein,
Lithuania, Malta, Romania, San Marino, Slovakia, Slovenia) www.paypalobjects.com/.../ua-121620-v2.pdf

Meld je aan om toegang te krijgen.

13/10/2020
, Gereageerd:

Toch wel ook voor België: www.paypalobjects.com/.../ua-010421.pdf. Zoeken op "inactivity fee". Zoals ik het begrijp zal er niet meer aangerekend worden als er op jouw rekening staat. Als het saldo nul is zullen ze dus ook niets aanrekenen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/10/2020
, Gereageerd:

Beste, voor zover we weten zal Paypal maximaal 12 euro inhouden voor een rekening die niet gebruikt wordt gedurende 12 maanden. Wanneer je een specifieke rekening hebt bij Paypal, die je zelf beheert door er geld op te storten, zal het saldo van deze rekening bepalend zijn. Indien je echter een rekening hebt die gekoppeld is aan jouw zichtrekening of kredietkaart, riskeer je dat Paypal deze vergoeding zal inhouden. We raden je daarom aan om minstens 1 keer per jaar je account te gebruiken. ^An

Meld je aan om toegang te krijgen.

13/10/2020

Waarom een PayPal account als je het toch niet gebruikt ????

Meld je aan om toegang te krijgen.

10/10/2020

en hoe gaan ze dat doen als er geen enkele bankkaart aan je rekening gekoppeld is?

Meld je aan om toegang te krijgen.

09/10/2020

Eigenlijk niet netjes van Paypal. Ik gebruik dat nu regelmatig, maar mijn vrouw heeft dat jaaaaaren geleden eens één keer gebruikt en daarna nooit meer. Paswoord al lang vergeten natuurlijk! Dus snel de boel afgesloten, kwestie van dat dat voor Paypal wel een héél makkelijke manier is om snel veel geld te verdienen...

Community

Geld & verzekeringen

Gerelateerde discussies