Gids

Belastinggids voor de particulier: hoe zo weinig mogelijk belastingen betalen zonder een boekhouder in te schakelen

25 april 2023
Belastinggids 2023

Onze Belastinggids 2023 helpt je om je belastingaangifte correct in te vullen en te optimaliseren. Afhankelijk van je specifieke situatie krijg je advies over hoe je maximaal van belastingverminderingen kunt genieten.

Wat is de Belastinggids van Testaankoop?

De Belastinggids is bestemd voor alle particulieren die geen beroep wensen te doen op de diensten van een boekhouder of belastingadviseur om hun belastingaangifte in te vullen, maar die er niettemin op uit zijn deze zoveel mogelijk te optimaliseren om niet te veel belastingen te betalen.

Informatie in de belastinggids om je belastingaangifte te optimaliseren

Deze gids vertrekt van concrete situaties en gebeurtenissen. Bijvoorbeeld: je gezinssamenstelling is veranderd, je hebt een huis gekocht, je neemt nu je bejaarde moeder in huis, je hebt je pensioen opgenomen, je hebt geïnvesteerd in een tweede verblijf in het buitenland, je hebt helaas je baan verloren of bent tijdelijk werkloos geworden enz.

Je vindt er volledige informatie voor elke situatie, maar ook een aantal referentiepunten om snel het hoofdstuk of zelfs de paragraaf te vinden die jou aanbelangt:

  • een handig overzicht van alle mijlpalen in het leven die gevolgen kunnen hebben voor diverse rubrieken in je belastingaangifte (trouwen, kinderen krijgen, huis kopen …), met verwijzingen die rechtstreeks naar de relevante bladzijden voeren;
  • een kleine inhoudsopgave aan het begin van elk hoofdstuk.

Al deze - vaak complexe - informatie is doorspekt met voorbeelden, adviezen en nauwkeurige berekeningen, zodat je je belastingen zo laag mogelijk kunt houden.

Hoe bestellen?

  • Abonnees van ons tijdschrift Budget & Recht ontvangen de Belastinggids automatisch begin mei.
  • Wens je ook een exemplaar, bel ons dan op het gratis nummer 0800 50 450.

Gebruikersfeedback: hoe kunnen we de Belastinggids voor volgend jaar verbeteren?

Jouw mening over de Belastinggids is belangrijk

We passen de Belastinggids elk jaar aan. Aarzel niet om contact op te nemen als je met vragen zit of om suggesties te doen voor onderwerpen die je graag behandeld zou zien. Stuur een bericht via www.testaankoop.be/contact. Zo help je ons deze gids nog waardevoller te maken.