Gids

Belastinggids 2022: papier en digitaal

02 mei 2022

Het jaar 2021 is net zoals het jaar daarvoor bijzonder turbulent geweest als gevolg van de coronacrisis. Opnieuw werden bepaalde belastingregels gewijzigd. Onze Belastinggids toont de weg en helpt je de belastingaangifte voor de inkomsten van 2021 optimaal in te vullen.

De Belastinggids is er voor belastingplichtigen die geen boekhouder of belastingconsulent inschakelen, en de klus zelf willen klaren. 

De gids vertrekt van concrete situaties en gebeurtenissen. Bijvoorbeeld: je bent ontslagen of tijdelijk werkloos geweest; je gaat met de fiets en de trein naar het werk; je hebt een nieuwsamengesteld gezin; je hebt een hypotheeklening gesloten; enzovoort.

Om je zo snel mogelijk te leiden naar de juiste informatie, bevat de Belastinggids bovendien:

  • een handig overzicht van alle mijlpalen in een mensenleven die gevolgen kunnen hebben voor diverse rubrieken in je belastingaangifte (trouwen, kinderen krijgen, huis kopen …), met verwijzingen die rechtstreeks naar de relevante bladzijden voeren
  • kleine inhoudsopgaven aan het begin van elk hoofdstuk.

Dat alles doorspekt met voorbeelden die de moeilijke materie helpen verklaren en met tips die de fiscale afrekening kunnen verzachten.

Hoe bestellen?

  • Abonnees van ons tijdschrift Budget & Recht ontvangen de Belastinggids automatisch begin mei.
  • Wens je ook een exemplaar, bel ons dan op het gratis nummer 0800 50 450.

Jouw mening is belangrijk

We passen de Belastinggids elk jaar aan. Aarzel niet om contact op te nemen als je met vragen zit of om suggesties te doen voor onderwerpen die je graag behandeld zou zien. Stuur een bericht via www.testaankoop.be/contact. Zo help je ons deze gids nog waardevoller te maken.