Gids

Belastinggids 2018

02 mei 2018

02 mei 2018

Onze Belastinggids helpt je om de jaarlijkse belastingaangifte tot een goed einde te brengen. Want ondanks het feit dat elk gewest nu een eigen aangifte heeft, wordt de aangifte er elk jaar in haar totaliteit alleen maar complexer op. 

De Belastinggids richt zich tot belastingplichtigen die geen boekhouder of belastingconsulent inschakelen, en de klus zelf willen klaren. 

Anders dan vroeger overlopen we niet langer systematisch alle vakken uit het aangifteformulier. We vertrekken van concrete situaties en gebeurtenissen. Bijvoorbeeld: je bent ontslagen en hebt een uitkering gekregen; je gaat met de fiets en de trein naar het werk; je hebt een nieuwsamengesteld gezin; je hebt een hypotheeklening gesloten in 2017; enzovoort. 

Om je zo snel mogelijk te leiden naar de juiste informatie hebben we bovendien twee nieuwe elementen toegevoegd:

  • een handig overzicht van alle mijlpalen in een mensenleven die gevolgen kunnen hebben voor diverse rubrieken in je belastingaangifte (trouwen, kinderen krijgen, huis kopen …), met verwijzingen die rechtstreeks naar de relevante bladzijden voeren;
  • kleine inhoudsopgaven aan het begin van elk hoofdstuk. 

Dat alles doorspekt met voorbeelden die de moeilijke materie helpen verklaren en met tips die de fiscale afrekening kunnen verzachten.

 

Hoe te bestellen?

  • Abonnees van ons tijdschrift Budget & Recht ontvangen de Belastinggids automatisch begin mei.
  • Anderen kunnen hem uitzonderlijk gratis bestellen op het nummer 0800 50 450, met vermelding van de promocode Gids 1.

Jouw mening is belangrijk

We passen de Belastinggids elk jaar aan. Aarzel niet om contact op te nemen als je met vragen zit of om suggesties te doen voor onderwerpen die je graag behandeld zou zien. Stuur ons daarover gewoon een bericht via onze website: www.testaankoop.be/contact. Zo kun je ons helpen om deze gids nog waardevoller te maken.