Nieuws

Aanbod van online supermarkt Hopr: gevarieerd maar duurder

05 mei 2021
online supermarkt Hopr

Met Hopr verschijnt een supermarkt die louter online werkt en aan huis levert in de buurt van Hasselt. Volgens onze berekeningen is Hopr een stuk duurder dan bv. Delhaize en Carrefour, die ook aan huis leveren. Bovendien kan het beter met de aanduiding van eenheidsprijzen en de herkomst van bepaalde producten.

Woon of werk je in Hasselt of een van zijn deelgemeenten, dan kun je je boodschappen online bestellen bij Hopr én aan huis laten leveren. Vóór 22 uur besteld, is de volgende dag bezorgd (behalve op zon- en feestdagen).

De levering gebeurt tussen 12u. en 20u., per tijdsslot van 2 of 3 uur. Na je bestelling krijg je per mail een track-en-trace-link om je levering te volgen. Je krijgt dan ook een iets preciezer tijdstip, met een tijdspanne van 1 uur. De betaling gebeurt online met Bancontact of Payconiq.

Beperkt maar gevarieerd aanbod

Het assortiment van Hopr bevat meer dan 1000 producten. Dit is een pak minder dan in het online assortiment van andere supermarkten. Zo mag je bij Collect&Go en Match rekenen op een kleine 10000 producten, bij Carrefour op zowat het dubbele en bij Cora op meer dan 20000 referenties.

Het Hopr-aanbod is wel netjes verspreid over verschillende productcategorieën: groenten en fruit, vlees, gevogelte en vis, vegetarisch en vegan, bereide maaltijden en charcuterie, brood en patisserie, zuivel en kaas, pasta en rijst, koeken, snoep en drank, maar ook babyvoeding, dierenvoeding en huishoudproducten.

Gratis levering vanaf € 100

Bij Hopr moet je minstens € 50 aankopen. De leveringskosten bedragen € 9,95 bij een aankoop tot € 75 en € 5,95 bij een aankoop tussen € 75 en € 100. Boven de € 100 is de levering gratis.

Ter vergelijking: bij Carrefour betaal je voor levering aan huis € 9,5 bij een aankoop van minder dan € 150; daarboven vervallen deze kosten. Bij Delhaize kun je aan huis laten bezorgen vanaf een aankoop van € 60; je betaalt dan € 7,5 tot € 9,95.

Collect&Go levert momenteel geen boodschappen aan huis. Als je je boodschappen afhaalt aan een Collect&Go-punt, betaal je € 5,5 voor de service.

Bij verschillende supermarkten kunnen de leveringskosten soms lager uitvallen in geval van acties of promoties.

Ruim duurder

We stelden een boodschappenlijstje van 26 producten samen en vergeleken de rekening bij Hopr met die bij Carrefour, Collect&Go en Delhaize. Hopr blijkt stelselmatig duurder.

De korf kostte € 144,86 bij Hopr tegenover € 125,04 bij Delhaize, € 121,85 bij Carrefour en € 114,2 bij Collect&Go. Daardoor is Hopr respectievelijk 14 %, 16 % en 21 % duurder.

Als we de totale kosten, inclusief leveringskosten, bekijken, dan is Hopr (met een gratis levering boven de € 100) nog altijd 9 % duurder dan Carrefour en 7 % duurder dan Delhaize.

Wij vinden het toch verrassend dat een 100 % online supermarkt niet voordeliger uitvalt dan de supermarkten die ook fysieke winkels uitbaten.

Enkele werkpunten

Bij groenten en fruit kun je bij Hopr heel wat producten per stuk bestellen. Denken we maar aan aardappelen, ajuinen, paprika’s, tomaten, appelen of bananen Dat kan handig zijn voor onder meer alleenstaanden en helpen om voedselverspilling tegen te gaan. Helaas wordt de prijs per kg niet op de website vermeld. Zo is het moeilijk vergelijken met andere supermarkten. Wij zouden die prijsaanduiding per maateenheid graag toegevoegd zien.

Voor fruit en groenten alsook vis en vlees is een herkomstaanduiding verplicht. Bij fruit en groenten voldoet Hopr. Maar door de gebruikte afkortingen (ZA, CR, CO …) is het soms gissen naar wat precies wordt bedoeld. En bij vlees en vis (zoals kabeljauw en zalm) wordt geen herkomst vermeld. Dat moet beter.

De website van Hopr heeft ook enkele recepten in petto. En je kunt de producten die je daarvoor nodig hebt, in één klik aan je bestelling toevoegen. Een mooi idee, maar helaas liep de website bij ons vast…

Supermarkten vergelijken

Wil je een uitgebreide vergelijking van de prijzen voor verschillende productenmandjes bij de diverse supermarkten (maar zonder Hopr, die nog maar pas actief is), dan kan onze supermarktmodule je vertellen welke de meest voordelige is in jouw buurt.

Naar onze supermarktmodule