Nieuws

Promoties tot 69 % bij Colruyt... voor extra grote hoeveelheden

25 maart 2021
promoties supermarkten colruyt

De Colruyt-groep komt met een nieuw initiatief: Deals! Op dit platform met promoties van producten van gekende merken kun je grote kortingen opstrijken. De voorwaarde is wel dat je in een klap extra grote hoeveelheden van de producten aankoopt, en dat ook online doet.

Colruyt had al gemerkt dat bij acties rond merkproducten waarbij veel klanten hun voorraadkast stevig gaan aanvullen als ze een korting van 25 % of 33 % genieten bij de aankoop van 3 à 4 stuks van bepaalde producten. Daarom start Colruyt nu met “deals” die nog grotere kortingen aanbieden voor extra grote volumes.

Die kortingen worden online aangeboden en zijn groter dan de kortingen in de winkel zelf. Het gaat meestal om non-food- producten zoals vaatwastabletten, wasmiddelen, wc-papier, dierenvoeding, luiers, … Bv. 2 maal 7 kg kattenvoeding of 12 tubes tandpasta.

Grote hoeveelheden

Blijkbaar gaat het om producten die Colruyt meestal niet zelf in zijn winkels verkoopt, maar als overstock op de markt kan opkopen omdat het assortiment of de verpakking van de merkproducten wordt vernieuwd.

Colruyt kan deze producten tegen voordelige voorwaarden aankopen om ze vervolgens op het online platform Deals! in interessante aanbiedingen te verpakken. Je kunt je ook op een nieuwsbrief inschrijven om als eerste de wekelijkse deals te kunnen zien. Een “deal” is trouwens maar beschikbaar zolang de voorraad strekt. Je bestelling wordt aan huis geleverd.

Doordat je grote hoeveelheden moet aankopen, raden wij aan om er toch zeker van te zijn dat het gaat om producten die je zeker zult gebruiken. Dan kun je inderdaad tot 69 % besparen, afhankelijk van de deal waarop je ingaat.

Ken je de producten nog niet, wees dan waakzaam. Want voor je het weet was en poets je nog 2 à 3 jaar langer met producten die je niet zo oké vindt.

Goedkoper dan elders?

Deals! vergelijkt zelf met de prijzen op Bol.com, Amazon.nl of nog met de website van Albert Heijn en Carrefour.

We probeerden de producten van de deals van Colruyt ook in andere Belgische supermarkten terug te vinden. Dit bleek effectief mogelijk voor toiletpapier van Scottex, doekjes van Mr. Proper en wc-blokjes van Bref. Welnu, het voordeel dat je geniet door deze producten via Deals aan te kopen, was met kortingen van 60 % en meer voordeliger dan elders, als je weet dat andere supermarkten hooguit "1 + 1 gratis" aanbieden, wat neerkomt op een korting van 50 %.

Toch vonden we bv. de Huggies goedkoper op Bol.com. De prijs op Deals is € 23,05 terwijl je op Bol.com € 24,50 betaalt (zonder verzendkosten vanaf een aankoop van € 20). Bij Deals betaal je dan weer € 3,99 verzendkosten als je minder dan € 60 aankoopt. Bij Deals! betaal je dus in totaal € 27,05 verzending inbegrepen, tegenover € 24,5 of 9 % minder bij Bol.com. Je kunt dus toch maar beter even vergelijken voor je aankoopt… Tenzij je sowieso liever Belgisch shopt.

Wil je te weten komen in welke supermarkt jouw gewone winkelkarretje het voordeligst uitvalt, dan kun je terecht in onze supermarktmodule.

Naar onze supermarktmodule