Nieuws

Online inkopen doen in tijden van corona

16 maart 2020

Bij de meeste supermarkten kun je online een bestelling plaatsen. Meestal moet je die vervolgens zelf gaan afhalen, soms wordt ze aan huis geleverd. Al is het momenteel maar de vraag in hoeverre de diensten aan de toegenomen vraag kunnen beantwoorden.

Door het Corona-virus is het aangeraden om zo weinig mogelijk buitenshuis te gaan. Toch moet je af en toe inkopen doen. Maar bij de meeste supermarkten kun je ook via het internet winkelen. Al vraagt dit momenteel vaak wat geduld. Bij heel wat winkels zijn er wachttijden of zijn de onlinediensten tijdelijk opgeschort door de grote vraag.
We geven een overzicht van de mogelijkheden en de voorwaarden per keten.

Albert Heijn: je kunt online een bestelling plaatsen bij de winkels met een pick-up-point. Dit zijn de vestigingen in Gent, Kontich en Wilrijk. Je betaalt geen servicekost, enkel € 4 waarborg voor een krat. Bestel wel tijdig, want er zijn wachttijden. In Gent was het eerste beschikbare moment op maandag 23 maart.
www.ah.be

Carrefour: Bij 230 winkels kun je online bestellen. Hiervoor betaal je € 4,5. Wil je je boodschappen aan huis laten leveren, komt daar nog eens € 5 bij. Bij een bestelling voor meer dan € 150 vervallen de leverings- en reservatiekosten. Momenteel kan de snelheid van leveren verschillen naargelang de capaciteit van de winkel en het beschikbare personeel om de bestelling samen te stellen.
www.carrefour.eu

Cora: Je kunt een onlinebestelling plaatsen in hun winkels in Hornu, Messancy, Rocourt en Woluwe. Dit is gratis. De voorbereiding gebeurt binnen de twee uur, maar momenteel is het sowieso aangewezen om naar de website van de winkels zelf te gaan. De wachttijden kunnen immers oplopen door het grote aantal bestellingen ten gevolge van de crisis. In Woluwe kunnen ze ook aan huis worden geleverd voor een forfait van € 9,95.
www.coradrive.be

Colruyt: Je kunt op de onlineshop Collect&Go een bestelling plaatsen voor € 5,5. Bij aankoop van bepaalde producten valt die servicekost wel weg. Maar ook hier is het druk en zijn sommige afhaalpunten tijdelijk gesloten. Voor de plooiboxen betaal je nog eens € 5,95 waarborg per box. In enkele gemeenten (Kraainem, Sint-Lambrechts-Woluwe, Sint-Pieters-Woluwe, Sterrebeek en Wezembeek-Oppem) levert Colruyt boodschappen aan huis. Dit kost wel nog eens € 9,5 extra. Bovendien kosten de producten op Collect&Go soms meer dan in de Colruyt-winkel. Momenteel geldt er wel een wachttijd voor je onlinebestellingen.
colruyt.collectandgo.be

Delhaize: Delhaize heeft 128 afhaalpunten over heel België. Je betaalt € 3 tot € 4,5 voor het afhandelen van de bestelling. Deze extra kost valt weg als je voor meer dan € 150 bestelt of als je het “product van de week” koopt. Je kunt je bestelling ook thuis laten bezorgen (dit geldt althans voor 88 % van de Belgische huishoudens). Dit kost tussen € 7,5 en € 9,95, afhankelijk van het gekozen levermoment. Ook hier kunnen bepaalde promoties de prijs doen dalen. In Brussel is voor bepaalde postcodes ook thuislevering op zondag mogelijk. Voor thuislevering is er een minimum van € 60 vereist (exclusief promotie, leeggoed en servicekosten).

delhaize.be

Intermarché: In de winkels van Soignies, Estaimpuis en Bois-de-Villers is het mogelijk om een onlinebestelling te plaatsen. Hier bedragen de servicekosten € 4,5. Vanaf € 120 vallen die weg. Je kunt je bestelling nog dezelfde dag gaan ophalen.
eshop.intermarche.be

Match: Enkel bij de Match-vestiging in Jumet kun je een onlinebestelling plaatsen. Er wordt hiervoor geen servicekosten aangerekend. In principe kun je je bestelling al twee uur later oppikken.
matchonweb.be

Jumbo: In België is het nog niet mogelijk om online een bestelling te plaatsen.

Bij Aldi en Lidl is het niet mogelijk online te bestellen.

Wil je weten welke supermarkt in jouw buurt het goedkoopst is? Check dan zeker onze supermarktmodule.

Naar de koopwijzer


User name

Deelnemen aan de discussie

Deel je mening of stel je vraag in de groep Voeding en voedingsupplementen van onze community  Voeding & gezondheid .

 7 reacties

User name
LILITH KENIS
28/03/2020

Ik ben op Vrijdag 20 Maart bij Albert Heijn geweest in de Walemstraat in Berchem (Antw) en er was zoveel volk dat er minstens 5 à 6 mensen in één rayon stonden en de rayons zijn erg kort daar, het was behoorlijk moeilijk om mensen te ontwijken. Ze leiden mensen naar hun self-kassa's en daar staat een jong meisje die haar best doet om de kassa's te ontsmetten, maar het is te druk en sommige klanten stappen al naar een pas vrij gekomen kassa, terwijl zij nog bezig is een kassa af te kuisen.
Afgelopen Donderdag 26 Maart was ik in Aldi in de Covelierstraat in Berchem-Antwerpen en daar was er ook veel te veel volk. Vaak bleven mensen op een hoopje voor een bepaalde rayon staan; ik had echt schrik, mensen deden geen moeite om elkaar te ontwijken en zetten vaak nog hun karretjes in de weg zodat je amper door kon. Ik stond stijf van de schrik/stress toen ik daar buiten kwam. Hier stond wel iemand bij de ingang die alle karretjes ontsmette, dat vond ik een heel goede zaak. Maar de limieten per winkel worden zeker niet gerespecteerd, jammer genoeg.
Gezien ik een alleenstaande ben van 62 jr is elke shopping beurt voor mij een heel erg schrikwekkende ervaring geworden. Ook al maak ik gebruik van latex handschoenen en zo, de caissières dragen plastic handschoenen die HUN beschermen, maar ons niet. Ze nemen alles vast van klantenkaarten en artikelen over geld en dan krijg je van hen je klantenkaart terug, of soms je bankkaart als ze die voor één-of-andere reden uit het machientje moesten halen. Het is echt angstwekkend.

User name
DANIELLE DELCART
30/03/2020

Ik kwam woensdag van Zaventem en dus 14 dagen in quarantaine. Spontaan meldden zich vrienden en buren aan om mijn boodschappen te doen. Ze zetten ze voor de deur, bellen aan en ik betaal hen met een overschrijving.

User name Moderator
Bertrand | Moderator
31/03/2020

Mooi, super om dit te lezen! ^Wim

User name
GILBERT MARTIN
30/03/2020

wij winkelen nu zolang het corona virus baas is in de colruyt via het collect en go systeem

User name Moderator
Bertrand | Moderator
31/03/2020

Heb je geen problemen ondervonden tot nu toe? We weten van verschillende consumenten dat ze hun bestelling niet konden plaatsen. ^Bertrand

User name
BERT DAELEMANS
30/03/2020

Ik probeer het te vermijden om naar de winkel te gaan, ik vind dit nog steeds zeer risicovol. Als ik ga werken en niet thuiswerk zoals nu, dan ga ik 1 keer per week naar de supermarkt te gaan. Nu probeer ik maar om de 10 dagen te gaan winkelen, enkel voor brood moet ik dan af en toe tussendoor naar de bakker. Het idee om ergens in een rij te gaan staan met enkel een karretje tussen mij en andere mensen doet me huiveren! Het lijkt momenteel ook alsof iedereen de hele dag niets anders te doen heeft dan naar de supermarkt te gaan. Daarom ga ik nu niet meer naar mijn vertrouwde winkel, maar naar een supermarkt die relatief nieuw is en die niet populair was en is, zelf was ik er voor de corona maatregelen ook nooit binnen geweest ...

User name
PATRICIA JORDAENS
30/03/2020

Ik probeer mijn boodschappen te beperken tot 1x per week. Eerst maak ik een boodschappenlijst en terwijl ik gewoonlijk naar verschillende winkels ga omdat ik een voorkeur heb voor een bepaald product ga nu slechts naar 1 winkel.

Community

Voeding

community

Gerelateerde discussies