Nieuws

Online inkopen doen in tijden van corona

16 maart 2020

Bij de meeste supermarkten kun je online een bestelling plaatsen. Meestal moet je die vervolgens zelf gaan afhalen, soms wordt ze aan huis geleverd. Al is het momenteel maar de vraag in hoeverre de diensten aan de toegenomen vraag kunnen beantwoorden.

Door het Corona-virus is het aangeraden om zo weinig mogelijk buitenshuis te gaan. Toch moet je af en toe inkopen doen. Maar bij de meeste supermarkten kun je ook via het internet winkelen. Al vraagt dit momenteel vaak wat geduld. Bij heel wat winkels zijn er wachttijden of zijn de onlinediensten tijdelijk opgeschort door de grote vraag.
We geven een overzicht van de mogelijkheden en de voorwaarden per keten.

Albert Heijn: je kunt online een bestelling plaatsen bij de winkels met een pick-up-point. Dit zijn de vestigingen in Gent, Kontich en Wilrijk. Je betaalt geen servicekost, enkel € 4 waarborg voor een krat. Bestel wel tijdig, want er zijn wachttijden. In Gent was het eerste beschikbare moment op maandag 23 maart.
www.ah.be

Carrefour: Bij 230 winkels kun je online bestellen. Hiervoor betaal je € 4,5. Wil je je boodschappen aan huis laten leveren, komt daar nog eens € 5 bij. Bij een bestelling voor meer dan € 150 vervallen de leverings- en reservatiekosten. Momenteel kan de snelheid van leveren verschillen naargelang de capaciteit van de winkel en het beschikbare personeel om de bestelling samen te stellen.
www.carrefour.eu

Cora: Je kunt een onlinebestelling plaatsen in hun winkels in Hornu, Messancy, Rocourt en Woluwe. Dit is gratis. De voorbereiding gebeurt binnen de twee uur, maar momenteel is het sowieso aangewezen om naar de website van de winkels zelf te gaan. De wachttijden kunnen immers oplopen door het grote aantal bestellingen ten gevolge van de crisis. In Woluwe kunnen ze ook aan huis worden geleverd voor een forfait van € 9,95.
www.coradrive.be

Colruyt: Je kunt op de onlineshop Collect&Go een bestelling plaatsen voor € 5,5. Bij aankoop van bepaalde producten valt die servicekost wel weg. Maar ook hier is het druk en zijn sommige afhaalpunten tijdelijk gesloten. Voor de plooiboxen betaal je nog eens € 5,95 waarborg per box. In enkele gemeenten (Kraainem, Sint-Lambrechts-Woluwe, Sint-Pieters-Woluwe, Sterrebeek en Wezembeek-Oppem) levert Colruyt boodschappen aan huis. Dit kost wel nog eens € 9,5 extra. Bovendien kosten de producten op Collect&Go soms meer dan in de Colruyt-winkel. Momenteel geldt er wel een wachttijd voor je onlinebestellingen.
colruyt.collectandgo.be

Delhaize: Delhaize heeft 128 afhaalpunten over heel België. Je betaalt € 3 tot € 4,5 voor het afhandelen van de bestelling. Deze extra kost valt weg als je voor meer dan € 150 bestelt of als je het “product van de week” koopt. Je kunt je bestelling ook thuis laten bezorgen (dit geldt althans voor 88 % van de Belgische huishoudens). Dit kost tussen € 7,5 en € 9,95, afhankelijk van het gekozen levermoment. Ook hier kunnen bepaalde promoties de prijs doen dalen. In Brussel is voor bepaalde postcodes ook thuislevering op zondag mogelijk. Voor thuislevering is er een minimum van € 60 vereist (exclusief promotie, leeggoed en servicekosten).

delhaize.be

Intermarché: In de winkels van Soignies, Estaimpuis en Bois-de-Villers is het mogelijk om een onlinebestelling te plaatsen. Hier bedragen de servicekosten € 4,5. Vanaf € 120 vallen die weg. Je kunt je bestelling nog dezelfde dag gaan ophalen.
eshop.intermarche.be

Match: Enkel bij de Match-vestiging in Jumet kun je een onlinebestelling plaatsen. Er wordt hiervoor geen servicekosten aangerekend. In principe kun je je bestelling al twee uur later oppikken.
matchonweb.be

Jumbo: In België is het nog niet mogelijk om online een bestelling te plaatsen.

Bij Aldi en Lidl is het niet mogelijk online te bestellen.

Wil je weten welke supermarkt in jouw buurt het goedkoopst is? Check dan zeker onze supermarktmodule.

Naar de koopwijzer