Nieuws

Amazon Pantry lijdt nog onder kinderziekten

31 maart 2017
Amazon Pantry levering boodschappen

De nieuwe service Amazon Pantry levert uw boodschappen aan huis, maar ondanks de competitieve prijzen en de vlotte levering zijn we toch nog niet helemaal verkocht.

Frankrijk en België zijn met Amazon Pantry een online boodschappenservice rijker. U vult op Amazon uw mandje en ontvangt uw boodschappen enkele dagen later aan uw deur. Dat probeerden we zelf ook. Naast potentieel zagen we vooral nog veel ruimte voor verbetering. 

Verplicht premiumabonnement van € 49, en in het Frans

Eerste struikelblok: wie zijn boodschappen wil doen bij Amazon Pantry, moet eerst een Premium-lidmaatschap nemen. Dat kost jaarlijks € 49 en biedt u ook andere voordelen, zoals toegang tot de eBooks Kindle-bibliotheek, gratis foto-opslag en snellere levering van boeken, cd’s en andere producten. U kunt de dienst ook 30 dagen gratis uittesten.

Wie nog geen Amazon-account heeft, moet er eerst eentje aanmaken. Dat gaat erg makkelijk en snel, we hoefden enkel onze persoonlijke gegevens in te geven en een kredietkaart te linken aan het nieuwe account. Pas dan konden we ons mandje vullen.

Let op, de dienst is voorlopig enkel beschikbaar in het Frans en via amazon.fr. Via amazon.com hebben we momenteel nog geen toegang tot Pantry.

Niet alles beschikbaar

Amazon Pantry bevat maar liefst 3 800 producten van zo’n 600 merken. Dat is veel, maar niet voldoende om al uw boodschappen te kunnen doen. Zo zijn er geen verse producten of alcoholische dranken beschikbaar en ook enkele populaire merken zoals Sprite en Nivea ontbreken in het gamma. Wie allergisch is, kan op de afbeeldingen inzoomen om het etiket te lezen, zeker en vast een pluspunt.

Uiteindelijk laadden we 23 producten in ons virtueel mandje, met een totale kost van € 72,35 - inclusief leveringskosten. Twee à vier werkdagen later konden we onze boodschappen voor de deur verwachten. Helaas kunt u als klant het levermoment niet kiezen, wat erg onhandig is. Bij ons kwam de bestelling bovendien in twee delen en een dag eerder dan verwacht: het ene pakket werd ’s ochtends geleverd, het andere in de namiddag. De bestelling was netjes ingepakt en fragiele producten werden extra beschermd met bubbelplastic.

Competitieve prijzen

Al bij al was onze factuur bijna € 8 goedkoper dan bij Collect & Go van Colruyt (of product van Albert Heijn). Zelfs met de leveringskosten (€ 3,99 voor de eerste doos, € 0,99 per extra doos) bespaarden we bijna € 3 én we moesten de bestelling niet zelf afhalen. Dit betekent dat we elke drie weken een bestelling zouden moeten plaatsen voordat we het jaarlijkse lidgeld terugverdienen.

Bepaalde adressen, waaronder de gemeente Aalter, vallen helaas uit de boot, volgens Amazon omdat het koeriersbedrijf in sommige regio’s niet levert. Onbegrijpelijk! Vooraleer Amazon pantry een succes kan worden, moet er duidelijk nog wat worden bijgeschroefd.

Benieuwd waar u in uw buurt het goedkoopst kunt winkelen? Gebruik onze vergelijkmodule supermarkten