Persbericht

Test Aankoop monitort prijzen solden

08 januari 2021

Op 4 januari gingen de wintersolden van start, iets later dan voorzien, dit om in deze coronatijden grote drukte te vermijden. Nu de koopjesperiode van start is gegaan, willen de winkeliers de klant zo snel mogelijk verleiden met mooie kortingen. Test Aankoop monitort sinds begin november de prijzen van een ruime selectie elektroproducten om in kaart te brengen wanneer de consument echt waar voor zijn geld krijgt. Een eerste voorlopige analyse toont dat er mooie deals te doen zijn, maar ‘valse’ solden zijn nooit veraf. 

Prijzenmonitoring

Al sinds de koopjeshoogmis van de maand november, Black Friday, monitort Test Aankoop de prijzen voor 188 producten uit het elektro-  en hightechsegment. Alvast 30% van de onderzochte producten blijken opnieuw in promotie te staan, 45% van deze producten zijn zelfs goedkoper dan tijdens Black Friday vorig jaar. Hoewel het maar een beperkte steekproef is, bevestigt ze eerder onderzoek en toont ze aan dat de consument er soms goed aan doet om zijn aankoop uit te stellen tot de soldenperiode. Alleen, ook weer niet altijd : 20 % van de promoties zijn duurder dan in de periode van Black Friday. Dit betekent dat de consument om de tuin wordt geleid met valse kortingen waarbij er wordt gegoocheld met adviesprijzen waaraan het product nooit werd verkocht. Deze ‘fake promo’s’ zijn een constante en duiken ondanks controles van de Economische Inspectie nog steeds op”, verduidelijkt Simon November, woordvoerder van Test Aankoop.

Mooie aanbiedingen

De gemonitorde producten zijn divers en promo’s zijn in verschillende categorieën terug te vinden. Er is geen regel die stelt dat er vooral met gekke prijzen wordt gesmeten voor een bepaald type product. Toch kan Test Aankoop enkele mooie aanbiedingen in de kijker zetten. Producten zoals een Samsung S20, een high-end smartphone waarvoor we binnenkort een nieuwer model mogen verwachten, is nu €250 goedkoper op de kop te tikken. Wil je  kwaliteit en hoef je niet het laatste model dan moet je nu je slag slaan. Ook een volautomatische espressomachine van Domo, die bijna een derde goedkoper wordt, is een duurder product dat een pak betaalbaarder wordt.

 

Wil je zeker weten of je een echt koopje doet, dan loont het dus zeker de moeite om de soldenprijs na te gaan op https://www.test-aankoop.be/solden

Toegang pers

Om als journalist toegang te krijgen tot alle inhoud, vragen wij u ons een email te sturen.