Persbericht

Stakingen Ryanair: Vliegtuigmaatschappij bevestigt aan Testaankoop dat alle getroffen passagiers nu zijn gewaarschuwd

29 december 2022

Op 30, 31 december en 1 januari, alsook op 7 en 8 januari zal het personeel van Ryanair staken. Dit zou gevolgen hebben voor in totaal ongeveer 100 vluchten en ongeveer 19.000 passagiers.

Testaankoop herhaalt dat Ryanair in geval van annulatie verplicht is passagiers van geannuleerde vluchten ofwel een alternatieve vlucht ofwel een terugbetaling aan te bieden. Aangezien het personeel van Ryanair zelf staakt, is er geen sprake van overmacht, zodat passagiers ook recht hebben op een aanvullende compensatie van 250 tot 600 euro, afhankelijk van de afstand van hun vlucht. De consumentenorganisatie herinnert eraan dat er op de website van het bedrijf een specifiek formulieris om deze schadevergoeding aan te vragen.

Verschillende mensen hebben ondertussen contact opgenomen met Testaankoop, omdat zij niet wisten of hun vlucht al dan niet was geannuleerd. Ze willen weten of ze hun hotel ter plaatse moeten annuleren of andere regelingen moeten treffen. Testaankoop heeft daarom contact opgenomen met de Ierse luchtvaartmaatschappij, die bevestigde dat mensen wier vlucht op 30, 31 december of 1 januari zou vertrekken, uiterlijk gisteravond (28 december) te horen hebben gekregen of hun vlucht doorgaat of niet. Degenen wier vlucht op 7 of 8 januari had moeten vertrekken, werden op 23 december op de hoogte gebracht van de status van hun vlucht. Passagiers kunnen ook rechtstreeks op de website van Ryanair de status van hun vlucht checken.

Met vragen over de stakingen kunnen consumenten terecht bij Testaankoop op het nummer 0800/29.510.

Toegang pers

Om als journalist toegang te krijgen tot alle inhoud, vragen wij u ons een email te sturen.