Nieuws

Sluiting Charleroi verplicht maatschappijen tot aanbieden van terugbetaling of alternatieve vlucht

19 oktober 2022
staking charleroi luchthaven

Door de sluiting van de luchthaven van Charleroi op woensdag 19 oktober worden alle vluchten vanaf deze luchthaven geannuleerd. De luchtvaartmaatschappijen moeten de passagiers een terugbetaling of een alternatieve vlucht aanbieden.

Sinds maandag 17 oktober staakt het veiligheidspersoneel van de luchthaven van Charleroi. Vandaag, woensdag 19 oktober, is de luchthaven gesloten. Passagiers kunnen er niet meer in.

Dit betekent dat alle vluchten die vandaag vanaf deze luchthaven zouden vertrekken, worden geannuleerd. Ryanair, TUIfly en Wizzair moeten hun passagiers ofwel een terugbetaling ofwel een alternatieve vlucht aanbieden. Er is geen extra schadevergoeding verschuldigd, omdat het hier om overmacht gaat.

Ryanair moet pragmatisch zijn

We hebben contact opgenomen met Ryanair - die de meeste vluchten vanuit Charleroi uitvoert - om te weten te komen welke oplossingen de maatschappij zal bieden aan passagiers die vluchten hadden gepland voor maandag en dinsdag. Ryanair verzekerde ons dat alle passagiers die hun vlucht gemist hebben, worden terugbetaald of kunnen omboeken. 

Hoewel Ryanair niet verplicht is passagiers terug te betalen als hun vlucht niet is geannuleerd, hebben we de luchtvaartmaatschappij gevraagd pragmatisch te zijn en haar klanten oplossingen aan te bieden. 

Wij helpen

Als je een probleem hebt en de luchtvaartmaatschappij je niet de keuze tussen een terugbetaling en een alternatieve vlucht geeft, kun je contact opnemen met onze reisexperts op het gratis nummer 0800 29 510.

bel onze reisexperts