Nieuws

Al je vragen over reizen beantwoord

10 februari 2021
reizen en corona

Afspraak op donderdag 11 februari om 12 uur met Anne Moriau, de reisexpert van onze juristen. Je zult haar tijdens een Facebook Live al je vragen kunnen stellen. Maar ook de rest van de dag kun je bij ons terecht met je vragen over corona en de gevolgen ervan voor je reisplannen, op het gratis nummer 0800 29 510.

Bij elk nieuw Overlegcomité is het bang afwachten welke beslissing zal worden genomen over de cafés en restaurants, de zwembaden, de contactberoepen. Hoe lang nog vóór die economische activiteiten mogen hernemen? 

Maar ook wie graag op reis gaat, snakt naar een versoepeling en naar de terugkeer van "het normaal". Corona trok in 2020 voor tal van mensen immers een dikke streep door de reisplannen. Velen hebben hun geld nog altijd niet terug en zitten thuis met een reisvoucher. En met het huidige reisverbod lijkt het er alsmaar minder in te zitten dat ze snel een nieuwe reis zullen kunnen boeken ter vervanging van die welke in het water viel (bij sommige mensen zelfs meer dan één). Geen wonder dus dat wij worden overstelpt met vragen.

Zo rees het idee van een speciale dag waarbij we alles in het werk zetten om jou bij te staan met je vragen over reizen. 

Live chat

Je zult op donderdag 11 februari live kunnen chatten met Anne Moriau, de reisexpert van onze juristen. Afspraak op onze Facebookpagina tussen 12 en 13 uur. 

Om die zeker niet te missen kun je hieronder klikken op "Herinnering ontvangen". Je zult dan tijdig weten wanneer je Facebook moet openen en zult zo live je vraag kunnen stellen.

 

Dossier met FAQ

Het zal ongetwijfeld niet mogelijk zijn om tijdens de Facebook Live alle vragen aan bod te laten komen over wat mogelijk is en wat niet inzake reizen en welke beperkingen de regering precies heeft opgelegd. Ga daarom zeker een kijkje nemen in ons dossier met veelgestelde vragen over reizen. We volgen daarin de situatie op de voet.

Heb je hulp nodig?

Als je door de coronacrisis een probleem hebt met een reis, kun je ons elke werkdag bereiken op het gratis nummer 0800 29 510, van maandag tot donderdag tussen 9 en 18 uur en op vrijdag tussen 9 en 15.45 uur.

BEL 0800 29 510

 
User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

564 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

05/03/2021

mag een persoon voor zijn studies wel reizen of niet ?

Meld je aan om toegang te krijgen.

24/02/2021

Hallo, wil je een spoedlening? zo ja, neem dan contact met ons op via e-mail: brossygoodheart17 gmail com of whatsapp: + 1470-728-7335 voor meer info.

Meld je aan om toegang te krijgen.

12/02/2021

Wij reserveerden een huis in de Ardennen voor de Krokusvakantie en tekenden een contract. huurbedrag en waarborg zijn betaald. Nu krijgen we plots bericht dat het verplicht is ter plaatse een coronatest af te leggen, kostprijs 600 euro, waarvan de helft door ons te dragen. Dit lijkt me onwettelijk, zelfs een vorm van oplichting ?
Kunnen wij eisen onze vakantie te annuleren en de gestorte bedragen terug te eisen indien men bij deze bijkomende verplichting blijft ?

Meld je aan om toegang te krijgen.

11/02/2021

Wanneer je in Nederland een tweede verblijf hebt zie ik niet in waarom dit niet kan toegestaan worden. We dienen ons daar aan de Nederlands regels te houden die momenteel even streng, dan niet strenger zijn als in België.
Voorheen werd er uiteindelijk rekening gehouden met tweedeverblijvers, waar zijn die nu? Het is niet enkel aan de Belgische kust mooi om een tweede verblijf te hebben hoor ;-)

Meld je aan om toegang te krijgen.

04/02/2021

Roompot: door Corona reeds 2x de datum verplaatst (juni '20, december '20, nu voorzien voor mei '21, voor 10 personen). Gratis omboeken is prima, maar je moet wel steeds omboeken naar minstens even duur of duurder, anders ben je geld kwijt. Terugbetalen of een voucher is geen optie, bij annulatie ben ik mijn voorschot kwijt. Bovendien zijn de restricties in België en Nederland niet altijd dezelfde. Vragen: Ik boekte oorspronkelijk via roompot.be, een Belgische domeinnaam. Geldt dan niet de Belgische wetgeving? Waarom geldt bij Roompot niet dezelfde regel (vvorschot omzetten in een voucher, na een jaar terugbetaling) als in de rest van de reissector? Het ziet er niet naar uit dat we met 10 personen eind mei zullen mogen samen reizen/verbijven in dezelfde bungalow.

Meld je aan om toegang te krijgen.

04/02/2021
, Gereageerd:

Ik heb van vorig jaar ook een voucher van Roompot, nu heb ik 14 dagen geleden gebeld met Roompot en ze hebben mij gezegd dat ik nog kan reserveren tot 30 april en het verblijf moet plaats vinden voor 30 september. Lukt dit niet dan kan ik vanaf 1 mei de terugbetaling krijgen van de voucher.

Meld je aan om toegang te krijgen.

02/02/2021

een vraag voor testaankoop. De hamvraag: waar is het geld van de voorschotten gebleven ivm de coronavouchers ?? De reisorganisatoren hebben die toch doorgesluisd naar de betrokken maatschappijen X, Y of Z. Nu zou de regering een noodlenig-fonds oprichten voor de reisorganisatoren. Waarom kan men niet naar de bewuste maatschappijen gaan die geen prestaties geleverd hebben ???? Waarom is dat zo moeilijk??

Meld je aan om toegang te krijgen.

27/01/2021

heb ook een woning in het buitenland zonder toeristische bedoelingen waar ik sinds september 2020 nog geen kans gezien heb naar ginder te rijden. Nu terug bij niet essentiele reizen geen uitzonderingen voorzien op het document op eer. Die woning heeft ook onderhoud nodig zoals je woning hier in Belgie. Bij het verlaten van de woning in september nog elektrische installatie draaiende houden en hopen dat er geen pannes gebeuren. Niemand wil dat hij zijn huis terug vind in vervallen toestand
Heeft iemand hier een oplossing ?

Meld je aan om toegang te krijgen.

27/01/2021

Dan vraag ik me af, want daar wordt weer met geen woord over gerept, als het bezoeken van een eigendom (stacaravan in ons geval) in het buitenland onder essentiële verplaatsing valt. Deze moet ook ooit nog eens onderhouden worden

Meld je aan om toegang te krijgen.

27/01/2021
, Gereageerd:

toch wel, er wordt echter uitsluitend over voertuigen gesproken in het MB en niet over woningen in het buitenland. Terwijl aan appartement dringende aanwezigheid nodig is voor noodzakelijk onderhoud zonneboiler en andere.

Meld je aan om toegang te krijgen.

27/01/2021
, Gereageerd:

maar uiteraard moet je de nieuwe maatregelen in de eerste plaats zien als een noodzaak om onze ziekenhuizen belasting niet kapot te maken en de verspreiding en import van de nieuwe, veel gevaarlijkere virusvariant proberen te beperken. Denk aan alle zorgactoren en herinner je Bergamo en Cremona.. Uit respect voor onze zorgprofessionals stel ik reizen nu uit

Meld je aan om toegang te krijgen.

26/01/2021

Mijn zonen hebben na hun examens nu donderdag 28/01 een vlucht. Ik wil ze omboeken gezien de rebookable mogelijkheid bij Brussels Airlines maar dat kost 80 EUR extra tot 110 EUR extra per ticket. Heeft het ministerieel besluit dat morgen 27/01 in voege gaat impact, ik bedoel opdat de omboeking door die wetsmaatregel geen extra kost zou mogen betekenen ? Brussels Airlines service desk kan niet antwoorden, verwijst naar website die niet up-to-date is hierover en verbreekt de lijn

Meld je aan om toegang te krijgen.

20/01/2021

Beste,
Ik had een reis geboekt in februari 2020 via Connections.Gezien corona werd deze geannuleerd door connections en werd me een voucher opgestuurd welke verloopt in juni 2021.Gezien de problemen nog niet zullen opgelost zijn voor die tijd zou ik graag nu reeds de terugbetaling willen vragen.Kan dit of moet ik wachten tot de voucher verloopt + extra 6 maanden wachttijd in het slechtste geval.
Mvg

Meld je aan om toegang te krijgen.

21/01/2021
, Gereageerd:

Inderdaad, geen goede oplossing in zicht. Voorschot betaald in mei 2019 !!! Om persoonlijk redenen is het voor ons niet meer mogelijk om die reis in 2021 !! nog te doen. Blijft men vasthouden aan 1 jaar na de vertrek datum + dan nog 6 maanden wachten om terugbetaling te krijgen. Of komt er nog een aanpassing aan die regel die dan laat blijken dat er alsnog geen terugbetaling komt gezien de zware omstandigheden van vandaag. Kan testaankoop geen " algemene " brief opstellen als voorbeeld die door de klant dan kan gebruikt worden. Ik vrees dat er weer een reglementje bijkomt.

Meld je aan om toegang te krijgen.

18/01/2021

Weet iemand of het wettelijk verplicht is dat een boeking via Air bnb wordt terugbetaald of of zij verplicht zijn een voucher te geven? (wij hebben een bungalow geboekt voor 7 vrienden, op een bepaald moment mochten maar 5 personen meer samenkomen, Air bnb weigert een voucher of terugbetaling, centen kwijt)

Meld je aan om toegang te krijgen.

26/12/2020

Beste,

Ik heb een vliegticket geboekt met Ryanair (voor maandag 28/12/2020), maar heb die helaas moeten verplaatsen naar de zomer 2021. Mijn ticket voor de zomer 2021 kost minder dan die van 28/12/2020, maar ik heb geen terugbetaling gekregen. Kan dit zomaar?

Met vriendelijke groeten,

Shana

Meld je aan om toegang te krijgen.

23/12/2020

Na onze reis vanwege Corona virus afgelopen zomer te hebben geannuleerd, krijgen wij nu het bericht van tui om voor eind Jan 2021 opnieuw bij hen een reis te boeken anders verliezen wij definitief ons reeds betaald voorschot. Hebben zij hiertoe het recht ?

Meld je aan om toegang te krijgen.

29/01/2021
, Gereageerd:
Beste, Wij hebben onze reis van vorige zomer ook zelf geannuleerd, Tui zei dat we ook verplicht waren om voor eind januari 2021 een nieuwe reis te boeken of al ons geld kwijt. Ik zei dat dit niet
kon aangezien we totaal niet weten hoe de situatie ga zijn binnen enkele maanden en dat een collega van mij bij een andere vliegmaatschappij tot eind juni 2021 tijd heeft gekregen. Nadien liet Tui ons weten dat we ook tot eind juni tijd krijgen om te beslissen. Of we nu annuleren of eind juni annuleren, we zijn van ons 439 euro voorschot dat we ieder betaald hebben 269 euro ieder kwijt. Hebben een All In verzekering. Leep zijn ze wel vind ik en vertrouw het niet zo goed meer.
Wat als ze op een faillissement uitdraaien? Heeft het garantiefonds geld genoeg om de vele gedupeerde terug te betalen? Gr LInda

Meld je aan om toegang te krijgen.

22/12/2020

Hallo,

Gisteren, 21/12 werden wij op de hoogte gesteld door sunweb dat onze reis met bestemming Egypte van 27/5/2021 niet kan doorgaan. Onze voucher die wij als voorschot gebruikten wordt vervangen door een nieuwe voucher. De gebruikte voucher was van de periode voor 19/6/2020. Is dit logisch en normaal?
mvg., Herman

Meld je aan om toegang te krijgen.

22/12/2020
, Gereageerd:

Beste Herman, als de reisorganisator je reis zelf heeft geannuleerd, kan die je inderdaad een voucher voorstellen. Of je die waardebon dan verplicht moet aanvaarden (terwijl zulke vouchers niet worden gedekt door het GarantieFonds Reizen ingeval faillissement van de reisorganisator) en op welke manier je terugbetaling van je voorschot kan bekomen, daarvoor kan je best onze advocaten bellen op het gratis nummer 080029510, elke werkdag tot 18u, vrijdag tot 16u45). Mvg, ^An 

Meld je aan om toegang te krijgen.

17/12/2020

Beste,

ons verblijf in centerparcs tussen kerst en nieuwjaar kan niet doorgaan, kunnen we via de verzekering Multirisk/totale bescherming van +europ assistance ( genomen via centerparcs) onze centen terugeisen?
Vriendelijke groeten

Meld je aan om toegang te krijgen.

18/12/2020
, Gereageerd:

Hallo Dirk, hiervoor kan je best onze advocaten contacteren op het gratis nummer 080029510 (elke werkdag tot 18u, vrijdag tot 16u45). Maar het zal in ieder geval afhangen van de contractvoorwaarden van de polis en meer bepaald wat er geregeld is onder annulatievoorwaarden. Mvg, ^An 

Meld je aan om toegang te krijgen.

10/12/2020

Ik zou in mei 2020 naar Ibiza op reis gegaan zijn maar door corona heb ik deze moeten annuleren . ik heb al veel mails gestuurd om mijn geld terug te krijgen of voucher te krijgen maar ik heb nog altijd geen reactie gehad van Ryanair ! hoe kan ik dit oplossen? dank u

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/12/2020
, Gereageerd:

Hallo Chantal, we krijgen momenteel vele vragen van bezorgde reizigers die met soortgelijke problemen te kampen hebben. Twijfel dus vooral niet om ons te contacteren op het gratis nummer 080029510 (elke werkdag tot 18u, vrijdag tot 16u45), onze advocaten helpen je graag verder. Mvg, ^An

Meld je aan om toegang te krijgen.

09/12/2020

Voor onze gecancelde vlucht van juli naar Mexico met Lufthansa hebben we toen gekozen voor een voucher, die is geldig tot 31 december 2021 maar we zien het niet zitten om volgend jaar al te reizen, kunnen wij nog het geld van de vlucht terugvragen?

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/12/2020
, Gereageerd:

Beste Ronny, hiervoor kan je best contact met ons opnemen, onze advocaten geven je de nodige informatie hieromtrent op het nummer 080029510 (elke werkdag tot 18u, vrijdag tot 16u45). ^An

Meld je aan om toegang te krijgen.

23/12/2020
, Gereageerd:

Hallo An, bedankt om mij in contact te brengen met één van jullie advocaten die mij nog vroeg om eerst nog eens telefonisch contact op te nemen met Lufthansa vooraleer TA iets zou ondernemen, toeval of niet, 4 dagen later stond het volledige bedrag terug op onze rekening van onze Mastercard.

Meld je aan om toegang te krijgen.

13/11/2020

Beste allen, ik kan jullie maar 1 advies geven : reis zoveel mogelijk. Er is niets fout om te reizen, het is zeer gezond zowel mentaal als fysiek. Luister niet naar al die virologen, epidemielogen, vaccinologen en alle andere die hebben gelogen. Je gezondheid gaat voor en als je het een beetje verstandig aanpakt en niet het feestvarken gaat uithangen, dan is er geen enkel probleem.

Meld je aan om toegang te krijgen.

13/11/2020
, Gereageerd:

Beste Donald, als u vindt dat al die virologen, epidemielogen, vaccinologen hebben gelogen ( naast alle anderen) dan zou u toch eens moeten vertellen wie het bij het rechte eind heeft gehad . Na deze tweede uitbraak is het toch wel uiterst duidelijk dat al die - logen niet hebben gelogen . Een aantal anderen wel , zij hebben alles geminimaliseerd en herleidt tot een bagatel met het gekende resultaat. Dit gezegd, reizen is niet op zich verkeerd, wat men doet , waar men zich in begeeft en waar men zich bevindt is inderdaad een belangrijk element . Helaas , dat was het niet voor een te ruime groep , het mag dan nog een minderheid zijn, uit met voorsprong de
leeftijdsgroep 18-30 jaar ( +/-) , maar het mag of mocht niet te veel gezegd ...

Meld je aan om toegang te krijgen.

10/12/2020
, Gereageerd:

Dat de virologen en de niet door het volk gekozen ministers vanaf het begin met de natte vinger hebben gewezen staat inmiddels vast, dat er nog veel onbekende zaken zijn is ook al bewezen, dat mensen die wel het nodige doen om te voorkomen diktatoriaal beperkingen opleggen is compleet fout. Wanneer we zie dat in het prille begin regeringleiders en partijvoorzitters totaal in de fout gaan weetje al dat de bevolking dat ook in heeft gezien. Dus trek zelf uw conclusie maar.

Meld je aan om toegang te krijgen.

10/12/2020
, Gereageerd:

Sorry, maar juist OMDAT et (toen en nog ) veel onbekenden waren ( zijn ) is het fout van te zeggen dat men er met de natte vinger heeft naar gewezen . Er is ' gewezen ' op alles wat men meende te moeten in acht nemen om de strijd tegen het virus aan te gaan . Dictatoriaal is totaal niet waar . Ze hebben gewezen , nogmaals, op alles wat ze meenden te moeten doen om de strijd aan te gaan, rekening houdend met nog niet bekende zaken . Het omgekeerde doen zou pas echt fout tot crimineel zijn geweest. Het zijn politici die eerder de steken lieten vallen ( super duidelijk toch na de versoepelingen ?? ) U ziet dus de wetenschappers EN de politici beiden als fout , dit is niet correct . Trouwens als beiden in fout zouden zijn geweest, dan kan ik me afvragen WIE het dan wel zonder fouten hebben KUNNEN doen ? De ' sociale media' soms ? Allicht zijn dat zelfs de allerslechsten ....Dat is met permissie mijn conclusie.

Meld je aan om toegang te krijgen.

01/02/2021
, Gereageerd:

Met alle respect voor uw mening, wie het wel juist weet kan ik niet zeggen wat ik wel weet dat virologen en bepaalde idioten die nu dit land besturen het ook niet weten, wanneer u mij het tegengestelde wetenschappelijk onderbouwd kan aantonen wil ik dat graag bekijken. Heden beweren sommige virologen dat inenten voor bepaalde bevolkingsgroepen ( +65) niet aangewezen is, in andere landen weet men dat al langer. Wat het effect op termijn is weet geen mens, mij maak je geen sprookjes meer wijs, ik wens u veel succes.

Meld je aan om toegang te krijgen.

11/11/2020

TA meldde me een gratis nummer waar ik kon bellen . Het ging over een bijstand & annulatie verzekering bij Touring - een jaarabonnement - , dat wegens het niet doorgaan van reizen niet is gebruikt kunnen worden maar wel voor beiden een vol jaar is betaald . TA meende dat ook hier iets zou kunnen worden teruggevorderd. Men zou me terug contacteren , is niet gebeurd. So be it . Ik heb wel de verzekeringen opgezegd en daarvan bevestigingen van Touring gevraagd. Verschelende keren al. Men reageert daar totaal niet op . Mag dit een verwittiging zijn voor wie dit leest en voor TA dat Touring hier totaal onbetrouwbaar is en dat ze - al eerder ervaren - eigenlijk nooit reageren als hen duidelijkheid wordt gevraagd. Op dat vlak een van de slechtste bedrijven die ik ken . Nog straffer, ze zonden een mail, enquête, om te weten hoe tevreden ik was over het contact en hoever ik ze zou kunnen aanraden bij anderen , dat VOOR dat er nog maar één antwoord is gekomen ( nog steeds niet). Wel, antwoord op die vraag is simpel : NUL tevreden en NUL aanraden .

Meld je aan om toegang te krijgen.

03/11/2020

Na maanden is het nog steeds huilen met de pet op ! Ik heb de voucher die we van Neckermann(zaliger, nu in faling)/Sunweb ontvingen onmiddellijk gebruikt voor een ... autovakantie de week zelf en geen euro meer betaald dan de waarde van de voucher. Wij wilden niet riskeren om nogmaals bedrogen te worden en we hadden blijkbaar *groot* gelijk. Neckermann Wat ons betreft zullen alle toekomstige vakantie met de wagen plaatsvinden, Booking.com 1 week vooraf met extra verzekering zodat we niet betalen mocht de B&B/App toch de deuren sluiten. Ons niet meer gezien ... wij spelen zelf wel reisbureau en eigen persoonlijke vervoersmaatschappij.

Community

Familie & vrije tijd

mobile

Gerelateerde discussies