Dossier

Geen brexit-deal: wat zijn de gevolgen voor jou?

12 september 2019

12 september 2019
Op 29 maart had het Verenigd Koninkrijk officieel uit de Europese Unie moeten treden. De Britse regering kreeg uitstel tot uiterlijk 31 oktober 2019, maar nieuw uitstel is niet uitgesloten. Wat betekent de brexit voor jou? Hier zijn onze antwoorden op je vragen over reizen naar het Verenigd Koninkrijk en online aankopen via Britse websites.

Inleiding

De onderhandelingen over de brexit slepen al meer dan twee jaar aan. De EU wil een akkoord met het Verenigd Koninkrijk sluiten om de schade voor burgers en bedrijven te beperken. Maar over dit akkoord is nog steeds niet gestemd door het Britse Lagerhuis. Het blijft onduidelijk of het akkoord ooit een meerderheid zal krijgen.

Sommigen willen de hele brexit annuleren, anderen willen niet uit de EU stappen zonder akkoord, nog anderen sturen aan op een brexit zonder akkoord - een "no deal brexit" of "hard brexit". Het kan nog alle kanten op.

Wat betekent dat voor de consument?

Veel vaagheid, enkele antwoorden

Jullie vragen over dit onderwerp zijn talrijk. De brexit kan immers gevolgen hebben voor je mobiliteit, maar ook voor je online aankopen.
Hier zijn enkele antwoorden die we kunnen geven op basis van wat we vandaag weten:

Heb je een andere vraag? 

Aarzel niet om ze te stellen aan de experts van onze juridische dienst, van maandag tot vrijdag van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 17 uur (op vrijdag tot 16 uur).

bel 02 542 33 33