Dossier

Geen brexit-deal: gevolgen voor je reizen naar het Verenigd Koninkrijk?

13 februari 2019

13 februari 2019
Op 29 maart zou het Verenigd Koninkrijk officieel de Europese Unie moeten verlaten. Wat betekent dat voor jou? Hier zijn onze antwoorden op je vragen over reizen naar het land.

Inleiding

De onderhandelingen over de brexit slepen ondertussen al twee jaar aan. De datum van de exit van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie nadert, maar het definitieve akkoord is nog steeds onzeker.

Zowel de EU als Engeland willen een akkoord bereiken dat een exit zonder schade voor de burgers en bedrijven mogelijk maakt. Maar over dit akkoord is nog steeds niet gestemd door het Britse lagerhuis waar de premier - en onderhandelaar - Theresa May, meer dan uitgejouwd wordt.

Het lijkt dus steeds duidelijker dat dit niet vóór de cruciale datum van 29 maart zal gebeuren. Er rijzen stemmen om de brexit uit te stellen, maar dat is niet zeker en een brexit zonder akkoord - een "No deal brexit" of "hard brexit" - lijkt meer dan waarschijnlijk.

Wat betekent dat voor de consument?

Veel vaagheid, enkele antwoorden

Veel mensen stellen zich vragen over dit onderwerp. Een harde brexit kan immers gevolgen hebben voor mensen hun reisplannen. Hier zijn dus de antwoorden die we kunnen geven op basis van wat we vandaag weten. Maar alles kan nog veranderen. De toekomst hangt af van de nieuwe stemming van het Britse lagerhuis die gepland is rond 14 februari.

NAAR AL ONZE ANTWOORDEN