Dossier

Geen brexit-deal: wat zijn de gevolgen voor jou?

13 mei 2019

13 mei 2019
Op 29 maart had het Verenigd Koninkrijk officieel uit de Europese Unie moeten treden. Maar de Britse regering heeft uitstel gekregen tot uiterlijk 31 oktober 2019, met de mogelijkheid van een eerdere uitstap als ze vóór die datum een akkoord met de EU bereikt. Wat betekent de brexit voor jou? Hier zijn onze antwoorden op je vragen over reizen naar het Verenigd Koninkrijk en online aankopen via Britse websites.

Inleiding

De onderhandelingen over de brexit slepen al meer dan twee jaar aan. Zowel de EU als het VK wil een akkoord bereiken dat een exit zonder schade voor de burgers en bedrijven mogelijk maakt. Maar over dit akkoord is nog steeds niet gestemd door het Britse Lagerhuis.

Het blijft onduidelijk of het akkoord ooit een meerderheid zal krijgen. Sommigen willen de hele brexit annuleren, anderen sturen aan op een brexit zonder akkoord met de EU - een "no deal brexit" of "hard brexit". Het kan nog alle kanten op.

Wat betekent dat voor de consument?

Veel vaagheid, enkele antwoorden

Jullie vragen over dit onderwerp zijn talrijk. De brexit kan immers gevolgen hebben voor je mobiliteit, maar ook voor je online aankopen.
Hier zijn enkele antwoorden die we kunnen geven op basis van wat we vandaag weten:

Heb je een andere vraag? 

Aarzel niet om ze te stellen aan de experts van onze juridische dienst, van maandag tot vrijdag van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 17 uur (op vrijdag tot 16 uur).

bel 02 542 33 33