Nieuws

Gedupeerden horrorcamping WK ‘14 eindelijk vergoed met onze hulp

12 mei 2022

Na acht jaar is het 200-tal DeVillage-gedupeerden die samen met ons naar de burgerlijke rechter trokken eindelijk schadeloosgesteld. Ze waren voor het WK’14 naar Brazilië getrokken om voor de Rode Duivels te supporteren en vakantie te nemen in de luxecamping DeVillage maar die bleek echter alles behalve luxueus.

Belgisch supporters die in 2014 naar Brazilië trokken voor het WK voetbal dachten dat ze op een luxueuze en comfortabele camping zouden verblijven. Die luxe viel dus stevig tegen: te weinig douches, geen warm water, vuile toiletten, slechte Wi-Fi, gebrek aan elektriciteit, een strand dat helemaal niet privé was ... De organisatie, waar de Koninklijke Belgische Voetbalbond en Sun Reizen verantwoordelijk voor waren, draaide uit op een ramp. Zozeer zelfs dat enkele verbouwereerde supporters bij hun terugkeer een strafklacht indienden tegen de organisatoren. Intussen hadden ook wij een groot aantal dossiers ontvangen en een burgerlijke procedure opgestart namens 200 personen.

De organisatoren werden in eerste aanleg voor de strafrechtbank veroordeeld tot terugbetaling aan de fans, maar werden in 2019 vrijgesproken door het Brusselse Hof van Beroep. Die sprak de organisatoren vrij omdat er geen strafbaar feit was gepleegd. 201 supporters gecompenseerd.

201 supporters gecompenseerd

Omdat de gedupeerde supporters geen passende vergoeding verdienden volgens de strafrechter, besloten wij de zaak voor de burgerlijke rechtbank te brengen. Eind 2021 werden de organisatoren van de zogezegde luxecamping Devillage uiteindelijk veroordeeld tot de betaling van 65% van de verblijfskosten. In totaal gaat het om een bedrag van zo’n 228.000 euro. waarvan we al 224.389,28 euro aan de slachtoffers hebben kunnen teruggeven. Zeven supporters blijken momenteel onbereikbaar.

Het was een lange maar noodzakelijke strijd , maar we mogen tevreden zijn : acht jaar na de wereldbeker in Brazilië krijgen de fans eindelijk waar ze al lang recht op hadden.

 

Wilt u een collectieve actie of een klacht indienen? Onze juridische dienst, die van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 17.00 uur (vrijdag tot 16.00 uur) bereikbaar is, kan u helpen met uw zaak.  

CONTACTEER ONZE JURIDISCHE DIENST