Nieuws

Waarom beslist de betaalterminal plots om mijn consumptiecheque aan te spreken?

16 februari 2022
aan de kassa betaalt de klant contactloos met een betaalkaart

We ontvangen klachten van consumenten die een aankoop wilden betalen met een welbepaalde elektronische cheque, maar het bedrag werd ongewild afgetrokken van een andere cheque op dezelfde kaart. We hebben intussen een onderhoud met de cheque-uitgevers gehad. Ze stellen voor dat je contact opneemt met de uitgever om de betaling te corrigeren.

Krijg je van je werkgever elektronische maaltijdcheques, ecocheques, een consumptiecheque of een cadeaucheque, dan staan die tegenwoordig allemaal op één betaalkaart. Praktisch, zeg je? Zeer zeker.

Toch loopt niet alles vlekkeloos met die cheques. Heel wat consumenten laten ons weten dat ze vaak niet zelf kunnen beslissen welke cheque ze voor welke aankoop willen gebruiken. Het betaalsysteem van de winkel kiest automatisch voor de cheque die het eerst zal vervallen.

Ecocheques zijn moeilijker

Dat komt de consument niet altijd goed uit. Stel dat je je ecocheques wilt gebruiken voor een nieuwe lamp. Maar omdat je consumptiecheque eerder vervalt, wordt die aangesproken. Dat is vaak een probleem, omdat consumptiecheques voor veel meer producten kunnen worden gebruikt dan ecocheques. Je blijft dus zitten met ecocheques die je niet meteen voor iets anders kunt gebruiken en loopt het risico dat ze vervallen voordat je ze hebt kunnen verzilveren. En de consumptiecheques die je voor meer producten had kunnen gebruiken, heb je niet meer.

Een technische oplossing is op korte termijn niet haalbaar, vertelde de federatie van cheque-uitgevers VIA ons tijdens een onderhoud op 15 februari. Ze stelt voor dat je contact opneemt met de cheque-uitgever, die dan de juiste cheques aanspreekt en de verkeerd gebruikte cheques aanvult.

Uitgever Monnizze heeft voor die aanvraag een digitale tool uitgewerkt, bij de andere uitgevers moet je de klantendienst contacteren. Ook als je onlangs een aankoop hebt gedaan waarvoor verkeerde cheques zijn gebruikt, kun je terecht bij de uitgever.

De procedure kan soms wat aanslepen, want de uitgever moet onder meer controleren of je aankoop wel met de gewenste cheque kan worden betaald.

Meer info?

Heb je nog vragen over maaltijd-, eco-, cadeau- of consumptiecheques, neem dan tijdens de kantooruren contact op met onze adviesdienst op 02 542 34 34.

Wil je weten voor welke producten en in welke winkels je ecocheques kunt gebruiken, raadpleeg dan ons dossier “Zo raak je je ecocheques kwijt”.

naar het dossier over ecocheques