Nieuws

Electro Promo is plots verdwenen. Wat nu?

06 mei 2019

06 mei 2019
De Brusselse webshop Electro Promo, gespecialiseerd in huishoudapparaten, is zonder enige verwittiging verdwenen. Zul je je geld terugzien als je nog een bestelling had lopen? Wij leggen je uit wat je kunt ondernemen.

We ontvangen momenteel veel klachten over de Brusselse webshop Electro Promo, dat vooral huishoudelektro verkocht. Klanten van deze internetwinkel klagen voornamelijk aan dat ze goederen besteld en betaald hebben, maar nog niets hebben ontvangen. Electro Promo reageert niet op telefoontjes of mails.

Aansluiten bij strafklacht

De FOD Economie heeft intussen een strafklacht ingediend bij het parket van Brussel onder nummer BR/61EC /5056/19. Daarna werd de website van Electro Promo afgesloten. Heb jij ook een aankoop gedaan maar geen levering gekregen, dan kun je je aansluiten bij de procedure door het formulier Verklaring van benadeelde persoon (pdf-bestand) aangetekend op te sturen.

Als benadeelde persoon word je op de hoogte gebracht van:

  • het instellen van een gerechtelijk onderzoek
  • de zittingsdag voor het onderzoeks- of vonnisgerecht
  • een seponering en de reden daarvan.

Je kunt elk document dat je nuttig lijkt laten toevoegen aan het dossier. Je kunt je ook burgerlijke partij stellen voor de strafrechter.

Bezorg ons je gegevens

Intussen blijven wij proberen contact op te nemen met de managers van Electro Promo om snel een oplossing te vinden voor de problemen. Als abonnee mag je ons de volgende gegevens bezorgen:

  • een beschrijving van de feiten
  • een kopie van de bestelling en/of de factuur
  • het betalingsbewijs
  • een kopie van de e-mails uitgewisseld met Electro Promo.

Je kunt deze documenten doorsturen via ons contactformulier. Je kunt ook telefonisch contact opnemen met onze advocaten op het volgende nummer:

02 892 37 05