Getuigenis

“Fever betaalt mijn tickets terug met hulp van Testaankoop”

28 maart 2023
Getuigenis Xavier Legros Fever Harry Potter Experience

"Ik reserveer tickets online voor de Harry Potter Experience. Maar door technische problemen annuleert Fever het evenement. Ik krijg mijn geld niet terug, bijgevolg doe ik beroep op Testaankoop."

Wat als mijn tickets worden geannuleerd?

Op 28 november 2022 reserveert ons lid, Xavier Legros (foto) uit Geten drie tickets voor de Harry Potter Experience die plaatsvindt een maand later. Hij doet dat via het online reservatieplatform Fever en voegt er nog een parkeerplaats aan toe. Alles tezamen betaalt hij € 148,50.

Op de dag van het evenement, 28 december, annuleert Fever om een technische reden de Harry Potter Experience. ‘s Avonds ontvangt onze abonnee een e-mail van de organisatie met uitleg over hoe hij een nieuwe reservatie kan inplannen voor 4 januari 2023 met behoud van de waarde van zijn huidige tickets.

Organisator reageert niet meer

Ons lid doet het nodige, maar door computerproblemen kan hij zijn reservatie niet afronden. Hij probeert dus opnieuw. Uiteindelijk ontvangt hij een coupon ter waarde van € 29 in plaats van de € 148,50 die hij eerder betaalde. Hij contacteert Fever en legt het probleem uit, maar hij krijgt geen reactie en ook geen terugbetaling.

De nachtmerrie is nog niet voorbij want onze abonnee ziet dat er de dag na het evenement en na het uitvoeren van de nodige stappen voor het vastleggen van de nieuwe reservatie, € 129 extra is gedebiteerd op zijn Mastercard door Fever, hoewel hij de transactie niet had afgerond.

Contacteer onze advocaten

Xavier Legros heeft dus geen nieuwe reservatie, hij is alleen maar meer geld kwijt én hij kan het reservatieplatform onmogelijk bereiken. Daarom contacteert hij onze advocaten met de vraag om € 277,50 terug te vorderen van Fever.

Heb je zelf een probleem met de terugbetaling van je tickets, bel onze juridische dienst, bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9u tot 12u30 - 13u tot 17u (vrijdag tot 16u).

Bel onze advocaten

Kunnen mijn tickets worden terugbetaald?

Ja, omdat de organisatie het evenement heeft geannuleerd, heb je recht op de terugbetaling van je tickets.

Fever reageert op onze tussenkomst en informeert ons dat we de terugbetaling slechts kunnen bekomen door met het e-mailadres te sturen dat gelinkt is aan de aankoop van de tickets. Zo gezegd, zo gedaan.

Eind februari ontvangt ons lid het totaalbedrag op zijn bankrekening. Hij laat ons weten dat hij zodanig blij is met het resultaat dat hij zijn positieve ervaring graag deelt met andere consumenten.