Getuigenis

Avis-cheques terugbetaald mede dankzij onze tussenkomst

12 juli 2023
probleem opgelost met Avis

"Ik gebruikte 22 cheques voor een totaalbedrag van € 880 voor het huren van een auto via Avis. Maar het autoverhuurbedrijf vergoedt me niet en reageert ook niet op mijn berichten. Daarom schakel ik de hulp in van jullie juridische dienst om mij te helpen dat bedrag voor die Avis-cheques terug te krijgen."

De feiten: hoe een consument problemen kreeg met Avis

Ons lid Mélissa Van Weyenberg uit Court-Saint-Étienne vertelt ons dat haar man van zijn werkgever Engie een voordeel in natura heeft ontvangen: 40 coupons of cheques van € 40 om te gebruiken bij Avis Autoverhuur. Deze cheques kunnen ze altijd gebruiken om een auto te huren want ze hebben geen vervaldatum.

Gebruik van Avis-cheques bij een reservering in Lanzarote in 2019

Het gezin maakt in 2019 een eerste reservering bij Avis Belgium om een auto te huren in Lanzarote en betaalt onmiddellijk het huurbedrag (€ 192), zodat er bij het ophalen van het voertuig niets meer betaald hoeft te worden. Na deze reservatie stuurt ons lid 4 cheques op per post (totaalbedrag: € 160) naar het adres in Diegem zoals aangegeven in de instructies. Deze cheques worden 3 dagen na het inleveren van het voertuig terugbetaald.

Nieuwe reservering in Montreal met gebruik van de cheques

Met vertrouwen in het terugbetalingsproces van de cheques maakt onze abonnee opnieuw een reservering bij Avis Belgium in 2022 voor het huren van een auto in Montreal. Net als de vorige keer betaalt ze het bedrag voor de huurauto (€ 896,34) direct bij de reservering. Vervolgens verzamelt ze 22 cheques voor een totaalbedrag van € 880.

Inleveren van de cheques in de brievenbus van Avis in Diegem

Mevrouw Van Weyenberg volgt de instructies en deponeert de cheques in een envelop rechtstreeks in de brievenbus van de kantoren van Avis in Diegem. De envelop is gericht aan de persoon die verantwoordelijk is voor de cheques. Ze verwacht dat de terugbetaling van de cheques binnen enkele dagen zal plaatsvinden, zoals dat ook in 2019 het geval was.

Pogingen tot communicatie via e-mail met Avis voor de ontbrekende terugbetaling

Omdat ze na enige tijd wachten nog steeds geen terugbetaling op haar Mastercard ziet verschijnen, stuurt ze meerdere e-mails naar Avis. Doordat een antwoord uitblijft en om na te kijken of de cheques wel goed ontvangen zijn, gaat ons lid opnieuw naar het kantoor in Diegem. De medewerkers aan het onthaal weten niets over de Avis-cheques en zijn niet verantwoordelijk voor het openen van de brievenbus. Gelukkig weten ze wel waar de sleutel is en dus openen ze het luik, maar de cheques van ons lid zijn verdwenen.

Zoeken naar oplossingen

Ten einde raad en zonder oplossing

  • stuurt ons lid verschillende e-mails naar de verantwoordelijke persoon voor de Avis-cheques;
  • neemt ze contact op met Avis via Facebook;
  • plaatst ze beoordelingen op Google en Trustpilot;
  • verstuurt ze een klacht via onze consumentenorganisatie.

De tussenkomst van Testaankoop

Onze juridische dienst ontvangt de klacht van mevrouw Van Weyenberg en treedt in actie door een juridisch bericht en een herinnering naar Avis te sturen om de terugbetaling van de € 880 aan Avis-cheques te bekomen. Tegelijkertijd keert ons lid terug naar het onthaal van Avis om de terugbetaling te eisen waar ze recht op heeft. Korte tijd later ontvangt ze de € 880 op haar rekening.

Conclusie

Tips voor consumenten die met een geschil te maken hebben

Als je getroffen bent door een vergelijkbare situatie waarin je wacht op de terugbetaling van een bedrag waar je recht op hebt, stuur dan nu een klacht via onze klachtenbox.

Dien een klacht in tegen een bedrijf

Of neem contact op met onze juridische dienst op het nummer 02 542 34 34.

Neem contact op met onze juridische experts