Geniet van de zon dankzij
Test Aankoop

De zomer komt eraan en daarmee ook de zon, zonnebaden, uitstapjes, terrasjes, ... Zoveel leuke momenten om ten volle te genieten van die zonnestralen, zonder overdaad en zonder risico, dankzij onze analyses en adviezen.

Test zonnecreme

We hebben voor jou meer dan
40 zonnecrèmes getest

Test zonnecreme

Extra hydratatie met aftersun. Ontdek onze testresultaten

smotspot

Overal beschermd tegen de zon dankzij Sundo

Sundo voorziet slimme palen met gratis zonnecrème (de SMOTspots) op openbare plaatsen. Een mooi initiatief om huidkanker mee te helpen voorkomen. De zonnecrème is bovendien getest en goedgekeurd door Test Aankoop.

Bespreek met de community

Nog andere vragen over zonnecrèmes? Stel je vragen of deel je ervaring met andere leden. Laatste berichten

Waar breng jij je zonnecrème aan?

User picture
18/06/2021 Elise de TA

Als de zon schijnt smeer je je best in met zonnecrème om je huid te beschermen. Maar moet dat werkelijk overal of slechts op bepaalde plaatsen? Als je een hoed draagt, is je gezicht dan beschermd? En moet je de beschermingsfactor aanpassen aan het lichaamsdeel? Hebben je armen en je gezicht dezelfde beschermingsfactor nodig? En kunnen we het eens hebben over die plaatsen die vaak worden vergeten, maar bijzonder veel pijn doen wanneer ze verbrand zijn (voeten, nek, oren…)? Vertel ons je avonturen op vlak van smeren en zonnebrand!

Lees het hele bericht

Hoe kies je een zonnecrème?

User picture
18/06/2021 Elise de TA

Stap de apotheek binnen of wandel door de gang ‘Lichaamsverzorging’ van de supermarkt: de rekken liggen vol met zonnecrèmes, -olies, -sprays… Hoe vind je je weg erin terug? Welke crème moet je kiezen? Is de duurste per se de meest effectieve? Moet je sowieso de hoogste beschermingsfactor kiezen? Een flesje voor ***, een ander voor papa en eentje speciaal voor de kinderen? Vertel ons hoe je je keuze maakt en welke zonnecrème volgens jou het beste is voor jou en je gezin.

Lees het hele bericht