Wijnen

19  In het labo 495  Getest

Een goede wijn hoeft niet noodzakelijk een fortuin te kosten. Wij proeven en analyseren elke jaar meer dan 400 rode, witte en rosé wijnen van minder dan € 15. Bekijk hier de resultaten (enkel voor abonnees van Wegwijs in Wijn).

Bekijk 514 Wijnen
wijnen

Welke wijn wilt u?

Roséwijn

rosé wijn

In tegenstelling tot wat veel mensen denken zijn roséwijnen meestal geen mengsel van witte en rode wijn. Roséwijnen worden meestal ofwel via het vinificatieproces van witte wijn gemaakt ofwel als bijproduct van de creatie van rode wijn. Enkele bekende druivenrassen zijn Syrah, Malbec of Grenache. Wij testten 25 roséwijnen uit verschillende landen die verkrijgbaar zijn in de supermarkt.

Bekijk 25 Wijnen

Rode wijn

rode wijn

Rode wijn is verkregen door middel van de maceratie van de schil van blauwe druiven. Afhankelijk van de hoeveelheid anthocyaan, zal de kleur variëren van licht tot diep rood. Enkele bekende druivenrassen zijn Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah.

Bekijk 212 Wijnen

Witte wijn

witte wijn

Witte wijn wordt meestal gemaakt van witte druiven. Deze hebben een felgroene, gele of goudkleurige en soms een rozige schil. De schil van witte druiven bevat geen anthocyaan, het pigment dat bij rode wijn voor de kleur zorgt. Enkele bekende druivenrassen zijn Chardonnay, Sauvignon of Riesling.

Bekijk 159 Wijnen

Test Aankoop raadt aan:

Enkel voor abonnees Wijngids

De beste wijnen aan de beste prijs!

Getest voor je

Ontdek de Wijngids

Het hele jaar door worden honderden wijnen vergeleken en getest zodat u de beste keuze kan maken.

Steeds up-to-date

Winkelkar

Dossiers, voordelen en andere exclusieve aanbiedingen die de wijnliefhebber gelukkig maken.

Hoe gebruik je de koopwijzer wijn?