Wijnen

369  Getest

Een goede wijn hoeft niet noodzakelijk een fortuin te kosten. Wij proeven en analyseren elke jaar meer dan 400 rode, witte en rosé wijnen van minder dan € 15. Bekijk hier de resultaten (enkel voor abonnees van Wegwijs in Wijn).

Bekijk 369 Wijnen
wijnen

Welke wijn zoek je?

Feestwijnen

Nieuwe wijn

Tussen 24 rode en witte feestwijnen uit verschillende landen die we proefden en analyseerden, vonden we een Beste Koop van minder dan € 4!

Bekijk 24 Wijnen

Witte wijn

witte wijn

Witte wijn wordt meestal gemaakt van witte druiven. Deze hebben een felgroene, gele of goudkleurige en soms een rozige schil. De schil van witte druiven bevat geen anthocyaan, het pigment dat bij rode wijn voor de kleur zorgt. Enkele bekende druivenrassen zijn Chardonnay, Sauvignon of Riesling.

Bekijk 138 Wijnen

Rode wijn

rode wijn

Rode wijn is verkregen door middel van de maceratie van de schil van blauwe druiven. Afhankelijk van de hoeveelheid anthocyaan, zal de kleur variëren van licht tot diep rood. Enkele bekende druivenrassen zijn Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah.

Bekijk 208 Wijnen

Roséwijn

rosé wijn

In tegenstelling tot wat veel mensen denken zijn roséwijnen meestal geen mengsel van witte en rode wijn. Roséwijnen worden meestal ofwel via het vinificatieproces van witte wijn gemaakt ofwel als bijproduct van de creatie van rode wijn. Enkele bekende druivenrassen zijn Syrah, Malbec of Grenache. Wij testten 25 roséwijnen uit verschillende landen die verkrijgbaar zijn in de supermarkt.

Bekijk 23 Wijnen

Hoe gebruik je de koopwijzer wijn?

Vergelijk een selectie wijnen, bekijk de testresultaten in detail of volg een wijn naar keuze op.

 

Hoe testen wij wijn?

Van selectie, laboratoriumanalyse, smaaktest tot de eindberekening.

Meer info