Vind de beste wijn van 2023

Een goede wijn hoeft niet noodzakelijk een fortuin te kosten. Wij proeven en analyseren elk jaar meer dan 350 rode, witte en rosé wijnen van minder dan € 15. Bekijk hier de resultaten (enkel voor abonnees van Wegwijs in Wijn).

Bekijk 396 Wijnen
wijnen

Welke wijn zoek je?

Witte wijn

witte wijn

Witte wijn wordt meestal gemaakt van witte druiven. Deze hebben een felgroene, gele of goudkleurige en soms een rozige schil. De schil van witte druiven bevat geen anthocyaan, het pigment dat bij rode wijn voor de kleur zorgt. Enkele bekende druivenrassen zijn Chardonnay, Sauvignon of Riesling.

Bekijk 156 Wijnen

Rode wijn

rode wijn

Rode wijn is verkregen door middel van de maceratie van de schil van blauwe druiven. Afhankelijk van de hoeveelheid anthocyaan, zal de kleur variëren van licht tot diep rood. Enkele bekende druivenrassen zijn Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah.

Bekijk 191 Wijnen

Roséwijn

rosé wijn

In tegenstelling tot wat veel mensen denken zijn roséwijnen meestal geen mengsel van witte en rode wijn. Roséwijnen worden meestal ofwel via het vinificatieproces van witte wijn gemaakt ofwel als bijproduct tijdens de productie van rode wijn. Wij testten 26 roséwijnen, waarvan 2 biowijnen, uit verschillende landen die verkrijgbaar zijn in de supermarkt.

Bekijk 24 Wijnen

Hoe gebruik je de koopwijzer wijn?

Vergelijk een selectie wijnen, bekijk de testresultaten in detail of volg een wijn naar keuze op.

 

Hoe testen wij wijn?

Van selectie, laboratoriumanalyse, smaaktest tot de eindberekening.

Meer info