Dossier

Wijncocktails

08 juli 2016
wijncocktails

08 juli 2016

Bent u een wijnliefhebber, maar bent u evengoed te vinden voor een zomerse cocktail? Waarom dan niet beide combineren? Het bekendste voorbeeld is natuurlijk kir, een cocktail van witte wijn, champagne of andere schuimwijn en een scheutje cassislikeur. Maar er bestaan ook originelere combinaties die het proberen waard zijn …

Receptideeën

Deze drie wijncocktails moet u beslist eens proeven.

Red-splash

Ingrediënten (per glas)
4 cl pinot noir
4 cl tequila
4 cl citroensap
4 cl agavesap
6 cl limonade met pompelmoes (bv. Schweppes of Fanta Grapefruit)

  • Giet alle ingrediënten (behalve de pompelmoeslimonade) in een cocktailshaker, doe er wat ijsblokjes bij en schud krachtig.
  • Giet in een glas, voeg de pompelmoeslimonade toe en serveer met een schijfje limoen.

Bron: Shaher Misif

Sweet Rosé

Ingrediënten (1 karaf voor ongeveer 8 personen)
1 fles rosé
25 cl aardbeiensap
25 cl citroenlimonade of spuitwater (minder zoet)
1 cl aardbeien- of frambozenlikeur
250 g aardbeien

  • Spoel de aardbeien af onder koud water, verwijder de blaadjes en mix de helft. Houd de andere helft apart voor de versiering (enkele hele aardbeien op de glazen en de andere in twee of in vier gesneden voor in de karaf).
  • Giet de wijn in de karaf en voeg het aardbeiensap, de likeur en tot slot het spuitwater of de limonade toe. Laat de karaf minstens één uur in de koelkast staan.
  • Schuif net voor het serveren een aardbei op de rand van elk glas.

Zomerbries

Ingrediënten (per glas)
9 cl sauvignon blanc
9 cl cava
3 cl komkommersap
1,5 cl limoensap
4 kl suiker
verse munt

  • Rasp en mix een komkommer, maar houd enkele schijfjes apart voor de versiering. Zeef de pulp.
  • Giet het komkommersap in een cocktailshaker en voeg de witte wijn, het limoensap, de suiker, gehakte munt en wat ijsblokjes eraan toe. Schud krachtig.
  • Vul het glas hiermee voor de helft en giet de cava erbij. Voeg ter decoratie ook enkele dunne schijfjes komkommer en eventueel wat muntblaadjes toe.

Afdrukken Versturen via e-mail