Nieuws

Beveilig uw wifinetwerk tegen indringers

01 december 2016
beveilig uw wifinetwerk

Met een onveilig wifinetwerk loopt u het risico dat anderen toegang krijgen tot uw verbonden apparaten thuis. Test Connect legt in enkele stappen uit hoe u uw netwerk al een pak veiliger kunt maken.

Drie belangrijke parameters

Uw draadloze netwerk kunt u via een aantal eenvoudige stappen (extra) beveiligen:

1. Verander de standaardnaam van uw wifinetwerk: De standaardnaam bevat vaak het routertype (bv. TPLinkxxx) en valt daardoor makkelijker op voor hackers. Kies daarom voor een andere naam.
2. Verander het standaardwachtwoord van uw router: Routers worden geleverd met een standaardwachtwoord (vaak “admin”) of zelfs helemaal geen wachtwoord. Op die manier is het makkelijk voor anderen om op uw router in te loggen. Kies dus een eigen sterk wachtwoord.
3. Verander - indien nodig - de versleutelingsmethode: Encryptie zorgt ervoor dat uw gegevens gecodeerd worden verstuurd zodat hackers geen (of toch moeilijk) inkijk hebben.

IP-adres, login en wachtwoord

Om deze parameters aan te passen (of te kijken op welke manier ze standaard staan ingesteld), moet u naar het instellingenmenu van uw router. Daarvoor hebt u drie dingen nodig: het IP-adres van uw router, de inlognaam en het bijhorende (door de fabrikant ingestelde) wachtwoord. In de meeste gevallen vindt u deze gegevens op uw router zelf.