Persbericht

Telenet gooit volumelimieten op de schop

22 april 2021

Consumenten kunnen hun Telenet-bundel vanaf volgend weekend samenstellen op basis van een ONE of een ONEup – pakket. Onbeperkt internet binnen en buiten, eigen keuze van het televisie aanbod en een focus op veilig internet zijn de grootste nieuwigheden volgens Test Aankoop. De consumentenorganisatie reageert positief over het feit dat Telenet de limieten quasi laat vallen en daarmee rekening houdt met de veranderende tijden van veel thuiswerk en afstandsonderwijs.

Meer digitaal

De coronacrisis heeft de digitalisering van de maatschappij nog een boost gegeven. Ons leven speelt zich in steeds belangrijkere mate online af waardoor een goed en snel functionerend vast of mobiel netwerk onontbeerlijk is geworden. Binnen de telecom-pakketten die we als consument dan ook kiezen, neemt internet steeds meer de belangrijkste plaats in. Bijkomende diensten waarvan consumenten gebruik willen maken, worden zoals een vaste lijn of digitale tv worden steeds meer een persoonlijke invulling en laat het net dat zijn wat Telenet doet met het nieuwe ONE-aanbod.

 

WIGO wordt ONE

De WIGO, one-size-fits-all, - bundels maken nu plaats voor een meer modulaire aanpak, stelt Test Ankoop vast. De gebruiker bepaalt zelf welke diensten hij allemaal wilt toevoegen aan zijn ONE-pakket. Een vergelijkbare aanpak zoals bij de concurrenten van Orange LOVE en Proximus Flex. WIGO-klanten die met ONE of ONEup beter af zijn qua prijs of specificities zullen pro-actief gecontacteerd en overgezet worden naar de nieuwe bundels. Voor alle andere klanten verandert er niets, verduidelijkt Test Aankoop. “De eerste keuze die je maakt is welke Internetsnelheid je thuis wil : met ONE beschik je thuis over een surfsnelheid tot 150 Mbps en onderweg tot maximaal 30 Mbps. ONEup geeft je thuis dan weer een surfsnelheid tot 1000 Mbps, onderweg zijn er geen beperkingen al zal Telenet wel nog steeds een zogenaamde Fair Use Policy hanteren, dat zijn de normen voor redelijk gebruik, voor wat betreft het internetverbruik thuis. Waar die voordien op 750 GB per maand lag, komt die nu op 3 TB tijdens piekuren (van 12 uur ‘s middags tot middernacht) per maand te liggen. Voor onderweg beschikt iedere simkaart over 40 GB. Ga je over die ‘limieten’, dan wordt je surfsnelheid beperkt tot 512 Kbps tot de volgende facturatiemaand”, verduidelijkt Kristof van Ostaede, telecomexpert bij Test Aankoop.  

 

De consumentenorganisatie stipt ook aan de online veiligheid van de ONE – paketten aan. Alle internetproducten bevatten vanaf nu een beveiligingssoftware met anti-phishing software. Cruciaal in tijden waarin internetfraude hoogtij viert, benadrukt Test Aankoop.   

 

Telenet Flow of Iconic TV

De laatste keuze die Telenet je voorlegt is de manier waarop je televisie wenst te kijken. Heb jij voldoende met het streamen van de belangrijkste zenders of blijf je liever vasthouden aan de “klassieke” TV-Box? Voor Flow TV (kijken via applicatie) betaal je 9,50 per maand en Iconic TV (met TV-Box) betaal je € 20 per maand. De vaste telefoonlijn, mocht je daarover nog willen beschikken, kan je dan weer gratis toevoegen aan de ONE on ONEup bundel.

 

Scherpe prijszetting

Een ONE-bundel met drie simkaarten en TV-Box zal je per maand € 124 kosten. Bij Orange geeft dit met Love Duo en 3 Go Unlimited-abonnementen een totale maandelijkse factuur van € 127. Bij Proximus Flex met 3 Unlimited Light-abonnement bedraagt de totale maandelijkse factuur dan weer zo’n € 146,99 per maand. “We stellen vast dat Telenet hier met een zeer scherpe prijszetting komt. Op die manier zet het uitdager Orange en Proximus onder druk. Al zijn we wel benieuwd hoe dit de prijszetting van het Nederlandse Youfone zal beïnvloeden als zij in de komende weken of maanden hun intrede maken op de Belgische telecommarkt”, zegt Simon November, woordvoerder van Test Aankoop. “In alle geval is het positief te noemen dat Telenet met dit aanbod alle down – en uploadlimieten laat vallen en onbeperkt surfen naar voren schuift (zij het met acceptabele beperkingen), dat is in lijn met de digitalisering van de maatschappij zoals we die vandaag kennen”, voegt hij eraan toe.

 

Test Aankoop is evenwel beducht voor prijsverhogingen. “Het is niet omdat de prijzen nu gelijk blijven of het aanbod goedkoper lijkt omdat het aanbod ruimer oogt (qua volumes en snelheden) dat er in de zomer of najaar niet nog een prijsverhoging volgt”, stipt de organisatie aan.

 

Alle details over de nieuwe tarieven van Telenet kan je binnenkort terugvinden in onze tariefvergelijker telecom. Een uitgebreide analyse van ONE volgt de komende dagen op onze website.

Toegang pers

Om als journalist toegang te krijgen tot alle inhoud, vragen wij u ons een email te sturen.