Nieuws

Dommel Mobile Freedom kost nu minstens € 3

05 oktober 2018

De virtuele mobiele provider Dommel zal vanaf 1 oktober alle Mobile Freedom-abonnees minimale abonnementskosten van € 3 per maand aanrekenen. De vraag is niet alleen of deze formule nu nog steeds de voordeligste is voor minigebruikers, maar ook of deze tariefwijziging wel tijdig werd gecommuniceerd aan de betrokken klanten.

Op tijd gecommuniceerd?

Dommel Mobile Freedom is een abonnement waarbij je enkel betaalt voor je daadwerkelijke verbruik. Via deze formule profiteer je van zeer lage standaardtarieven voor bellen en sms’en, wat erg interessant is voor kleine mobiele verbruikers, zeker na het wegvallen van Aldi Talk meer dan een jaar geleden.

De virtuele mobiele provider beweert dat er slechts voor een kleine groep klanten iets zal veranderen, aangezien de meesten maandelijks meer dan € 3 zouden verbruiken. Het lijkt er dus op dat de "kleintjes" moeten meebetalen voor de grotere verbruikers, aangezien de minimumrekening wordt doorgevoerd om de administratieve en technische afhandeling te financieren.

Minstens een maand op voorhand

Bovendien betwijfelen we of alle klanten tijdig zijn geïnformeerd. Je provider is immers verplicht om jou minstens één volledige maand op voorhand te informeren over tariefwijzigingen, zodat je genoeg tijd hebt om eventueel over te stappen naar een andere provider als je niet akkoord gaat met de nieuwe prijzen. Volgens onze bronnen zijn Dommel-klanten pas eind september op de hoogte gebracht, wat betekent dat de prijsaanpassing pas vanaf november mag ingaan en niet vanaf 1 oktober.

Heb je zelf een Mobile Freedom-abonnement van Dommel en werd je pas eind september geïnformeerd over de tariefwijziging? Dien dan klacht in via onze klachtenbox.

Naar de klachtenbox

Moet je op zoek naar een nieuwe provider?

De hamvraag voor Dommel-klanten is nu natuurlijk of dit abonnement nog steeds het voordeligst is voor hun verbruik. Dommel biedt immers wel een compensatie aan voor deze minimumprijs van € 3: je kunt kiezen tussen 60 belminuten, 150 sms'en of 150 MB data per maand.

Is Dommel nog de goedkoopste?

Op zoek naar het goedkoopste mobiele abonnement op jouw maat? Zoek dan het voordeligste tarief met onze koopwijzer gsm-tarieven.

Naar de koopwijzer