Nieuws

VOO Evasion Box: hoge prijs, weinig meerwaarde

09 september 2015
VOO Evasion Box: hoge prijs, weinig meerwaarde

Afgelopen zomer lanceerde de Waalse kabeloperator VOO haar nieuwste Evasion box. VOO belooft daarmee een nieuwe tv-ervaring die gestoeld is op vrijheid, intuïtie en fun. Wij namen de proef op de som.

Op zoek naar een voordelige formule voor vaste telefonie, internet en digitale tv?

Het nieuwste product van VOO heeft een aardig prijskaartje. De huurprijs van de box bedraagt niet minder dan € 12,95 per maand. Voor bestaande triple play klanten is de overschakeling naar de Evasion box gratis, dual play klanten betalen € 2 per maand meer dan bij hun huidige VOOcorder en klanten met enkel digitale televisie betalen er maandelijks € 4 extra voor. De kosten voor de migratie van de oude en de installatie van die nieuwe box bedragen daarenboven nog eens € 60.

Maar is deze Evasion Box die extra kost wel waard? Pro’s en contra’s voor u op een rijtje.

Pro’s en contra’s

De pluspunten van de VOO Evasion Box zijn:

  • Mogelijkheid om drie opnames tegelijk te maken én op hetzelfde moment naar een andere zender kijken.
  • Tv-gids kan op drie manieren worden getoond: horizontaal en verticaal overzicht en overzicht van de lopende programma’s per genre.
  • Opnames kunnen gesorteerd worden per zender, per genre en per tijd.
  • Zoeken is mogelijk op sleutelwoord of via een uitgebreide zoekfunctie.

De contra's zijn:

  • Afstandsbediening ligt zwaar in de hand. REC-toets valt onvoldoende op.
  • Menu is slechts middelmatig responsief.
  • De kostprijs van een VoD-film of -programma wordt niet duidelijk weergegeven.

Verder werd ook het menu in een nieuw jasje gestoken, al vraagt het wel wat tijd om hieraan te wennen. De box beschikt eveneens over een uitneembare harde schijf van 250 GB die kan worden uitgebreid tot 500 GB.

Onze mening

Behalve als u al triple play klant bent bij VOO, raden wij deze nieuwe box niet meteen aan. Ook al gaat de Evasion box technologisch een stap verder dan zijn voorganger, voor een normale gebruiker volstaan de functionaliteiten van de huidige VOOcorder. De meerkost van € 2 à 4 per maand weegt hier volgens ons niet tegen op.

Tv-kaart: stap in de goede richting

Met de invoering van digitale tv met een tv-kaartje (zonder decoder), komt VOO - zij het aanzienlijk later dan andere operatoren - tegemoet aan onze eis van 2013, namelijk het voorzien van een digitaal basisaanbod zonder decoder. Deze nieuwe mogelijkheid kost bij VOO € 69.  Een belangrijk nadeel toch: met de klassieke triple play-formule is het niet mogelijk een tv-kaartje te nemen in plaats van de Evasion-decoder. Daarvoor moet u een duo pack (internet en telefonie) combineren met het tv-kaartje. Dat is minder praktisch aangezien een duo pack minder keuze biedt qua diensten. De programmagids is bovendien slechts voor twee dagen beschikbaar.