Nieuws

Vanaf 25 oktober stijgt je Telenetfactuur weer

27 augustus 2020

De jaarlijkse prijsverhoging van Telenet komt een paar maanden later dan normaal, maar opnieuw heeft de Vlaamse kabeloperator beslist om voor zijn bundels en abonnementen de prijzen te verhogen en de inflatie te volgen. Wij geven je een overzicht van alle nieuwe tarieven. Een ideaal hulpmiddel als je overweegt om van operator te veranderen. 

Prijsverhogingen 2020

De voorbije jaren worden telecomklanten jaarlijks geconfronteerd met prijsverhogingen bij hun operatoren. Dit is niet alleen het geval bij Telenet, maar ook bij de andere grote spelers zoals Proximus en VOO. Begin dit jaar maakte Orange daarentegen bekend dat het al voor het 3e jaar op rij zijn prijzen niet zal verhogen in 2020. Daarmee tonen ze aan te dat het ook anders kan. Hun aanpak komt echter op lange termijn onder druk te staan omwille van de groothandelstarieven die ze aan Telenet en VOO moeten betalen. Onlangs viel de herziening van die tarieven namelijk minder gunstig uit dan Orange had gehoopt.

Tot € 2 per maand meer

Vanaf 25 oktober worden de prijzen van de abonnementen op internet, digitale en analoge TV, mobiele en vaste telefonie met 1,05% verhoogd. Zo past Telenet zijn tarieven aan in lijn met de inflatie. Voor de duurste bundels loopt de prijsverhoging op tot ruim € 2 per maand. Er zijn slechts een aantal tarieven die niet verhoogd worden, zoals de maandelijkse abonnementskost voor de entertainment pakketten Play, Play More en Play Sports. De prijzen voor een mobiel abonnement volgens verbruik blijven ook ongewijzigd, net zoals de buitenbundel-tarieven voor vaste en mobiele telefonie. Wij geven je een overzicht van de tariefverhoging dat je kan helpen bij je beslissing om te veranderen van operator of niet.

details van de tariefverhoging

Ga je niet akkoord met de prijsverhoging? Aarzel niet om over te stappen!

Wanneer je operator zijn tarieven aanpast, heb je het recht om gratis over te stappen naar de concurrentie tot de eerste dag van de maand die volgt op de maand waarin het nieuwe tarief van kracht is.

Concreet heb je tot en met maandag 2 november om zonder enige kost je abonnement bij Telenet op te zeggen en naar een andere operator over te stappen. Beschik je over een contract van onbepaalde duur, dan kun je overigens op éénder welk moment gratis je contract opzeggen.

Wil je de ideale operator vinden voor jou en je familie ? Surf dan nu naar onze koopwijzer telecombundels en ontdek voor welk abonnement je het best kiest.

onze koopwijzer telecombundels