Nieuws

Thuiswerk: kies een internetabonnement op jouw maat

Werk je sinds enkele maanden ook regelmatig thuis ? Dan heb je misschien al meermaals gevloekt op een te trage internetverbinding. Veranderen van abonnement of zelfs operator kan de oplossing zijn.

18 september 2020
Thuiswerk: kies een internetabonnement op jouw maat

 

Toen in maart iedereen binnen moest blijven, hebben zowat alle Belgische operatoren de limieten afgeschaft voor hun abonnementen met een beperkt internetvolume om tegemoet te komen aan de noden van alle thuiswerkers en leerlingen die online les moesten volgen. 

Intussen is het weer “business as usual” voor de operatoren en gelden eventuele beperkingen opnieuw. Daardoor heb je misschien al gemerkt dat je huidige internetabonnement onvoldoende is om meerdere dagen per week te telewerken.

Beschik je maar over een beperkte downloadsnelheid (maximum 50 Mbps met bekabelde verbinding) dan kun je sneller haperingen ervaren tijdens videogesprekken met je collega’s. Zeker videogesprekken met meerdere personen met een wifi-verbinding kunnen dan voor problemen zorgen. 

Meer telewerk betekent ook meer bestanden downloaden en uploaden dus stijgt je verbruikt internetvolume mee. Als je een internetabonnement hebt met een beperkt datavolume (bijvoorbeeld 150 GB per maand), kun je al eens tekortschieten. Daarom is het beter om tijdig over te stappen op een internetabonnement met een onbeperkt downloadvolume, maar ook daar moet je rekening houden met de Fair Use Policy die je operator toepast. De limieten liggen echter rond de 750 GB en meer, dus om dat volume te passeren moet je al je best doen.

Ben je zelf op zoek naar een internetabonnement dat beter is afgestemd op je huidige (thuiswerk)situatie ? Maak dan gebruik van onze koopwijzerinternetabonnementen.

NAAR KOOPWIJZER INTERNETABONNEMENTEN