Nieuws

Proximus maakt mobiele abonnementen duurder

13 juli 2017
proximus tarief

Vanaf 1 augustus betaal je meer voor je mobiele abonnement(en) bij Proximus, zogezegd voor “het extra internetvolume” dat je krijgt. Compensatie voor de afgeschafte roaming? Wij stellen je enkele goedkopere alternatieven voor als je helemaal geen boodschap hebt aan dit extra volume.

Tot 8 % duurder

Afhankelijk van je abonnement krijg je bij Proximus binnenkort 0,5 tot 5 GB extra data, samen met een prijsstijging van 6,6 tot 8 %. Aangezien de prijsstijging zich beperkt tot de mobiele abonnementen en dat amper een dikke maand na de afschaffing van de roaming, wekt Proximus de indruk dat de prijsverhoging vooral dat verlies aan inkomsten moet compenseren.

Ongevraagd extra datavolume

Abonnees van Mobilus S krijgen er maandelijks een halve GB bij, die van Mobilus M en Mobilus L 2 GB.

Ook de prijzen van de mobiele abonnementen die vervat zitten in een 4Play-formule (Tuttimus) stijgen, met de toename in het datavolume als excuus. Zo stijgt het datavolume met 1 tot 10 GB, in ruil voor een prijsstijging van 2 tot 4,8 %. Dat lijkt wat minder, omdat de prijs van de pakketten natuurlijk veel hoger ligt.

Geen nood aan “extra”?

Proximus gaat er vanuit dat klanten nood hebben aan meer mobiele data en daar best wat extra voor willen betalen. Wij menen echter dat er voldoende klanten zijn die nu ruim binnen hun datalimiet blijven en helemaal geen boodschap hebben aan dit extra volume. Deze klanten moeten in de toekomst dus extra betalen voor iets wat ze niet (meteen) gaan gebruiken.

Goedkopere alternatieven

Ben jij Proximus-klant en heb je genoeg aan je huidige datalimiet? Wij stellen je enkele goedkopere alternatieven voorop de volgende pagina's:

Aarzel ook niet om onze Koopwijzer gsm-tarieven te gebruiken om alle tarieven te vergelijken op basis van je persoonlijk verbruik.

Naar de koopwijzer gsm-tarieven