Nieuws

Telecom: welke alternatieven zijn er voor klanten van SFR ?

19 maart 2018

Eind april-begin mei zullen de diensten van SFR België niet langer meer beschikbaar zijn in een eerste reeks gemeenten die tot dan toe wel werden gedekt door de operator. Dat is het gevolg van de overname door Telenet. Ben je klant bij SFR, dan zul je dus voor een andere operator moeten kiezen. Maar welke? Wij geven je een overzicht van de verschillende mogelijkheden. 

SFR werd in juni 2017 overgekocht door Telenet. Hun diensten zullen worden gedesactiveerd. Dat proces zal in verschillende fases verlopen. De eerste betrokken zullen, eind april, de klanten in de laars van Henegouwen (postcodes 5560, 6460 tot en met 6470, 6500 tot en met 6560, 6590 tot en met 6596) zijn. In mei zal de rand rond Brussel volgen: Drogenbos en Wemmel. Voor klanten in de 6 Brusselse gemeenten (Brussel, Anderlecht, Sint-Jans-Molenbeek, Watermaal-Bosvoorde, Sint-Lambrechts-Woluwe, Sint-Joost-Ten-Node) zal de afsluiting van de diensten pas later dit jaar plaatsvinden. Het exacte moment hiervoor is nog niet gekend. 

De zowat 90 000 klanten van SFR werden per brief of zullen worden op de hoogte gebracht dat hun toegang tot het SFR-netwerk zal worden stopgezet. Vanaf april tot dan voert Telenet namelijk werken uit in deze regio’s zodat toegang tot het Telenet netwerk beschikbaar wordt voor deze consumenten.

Duurder pakket, maar betere kwaliteit

Het zal niet verbazen dat het merk Telenet zo kort mogelijk geassocieerd wil worden met de slechte reputatie van SFR. Die reputatie had het de voorbije jaren opgebouwd na veelvuldige klachten over een gebrekkige dienstverlening, storingen/pannes van het netwerk en problemen met de facturatie en klantendienst. 

Om deze reden alleen al zal het voor SFR-klanten een goeie zaak zijn om over te schakelen op het kwalitatievere Telenet netwerk. Een betere kwaliteit betekent in dit geval echter ook een hogere prijs. Zo kost een basis 3 play-abonnement bij Telenet op dit moment € 68,82 per maand, terwijl een vergelijkbaar pakket bij SFR nu € 64,59 per maand kost. Daarenboven biedt SFR ook een aantal televisiezenders aan die Telenet niet in haar pakket heeft.

Telenet zal je niet automatisch overzetten op een Telenet abonnement. Jij maakt zelf de keuze naar welke provider je wilt overstappen. Bestaande SFR-klanten krijgen uiteraard wel een voorstel op maat om over te schakelen naar Telenet. Zo ontvang je bijvoorbeeld voor een overstap naar Whop of Whoppa 1 maand gratis + 6 maanden lang een korting van € 19,82 (bij Whop) en € 20,48 (bij Whoppa). Daarenboven zijn de activatie en installatie gratis. Na de promotionele periode van 7 maanden, kan u dan alsnog overschakelen naar een andere operator.

Er is meer dan Telenet … 

 De overname van SFR door Telenet was onderworpen aan verscheidene voorwaarden. Eén daarvan was dat Telenet de toegang tot haar netwerk in deze regio’s moet beschikbaar maken voor Orange. Op die manier komt er een extra alternatief beschikbaar voor de consumenten uit die regio’s. 

Orange vormt daarmee alvast een belangrijk alternatief voor bestaande SFR-klanten die niet wensen over te schakelen naar Telenet. Afhankelijk van uw woonplaats kunnen operatoren zoals Proximus en Scarlet ook een goed alternatief vormen om te voorzien in uw telecombehoeften.

Raadpleeg onze koopwijzer

Wens je de details van hun tarieven voor jouw postcode te bekijken, neem dan een bezoekje aan onze tariefvergelijker. 

Raadpleeg onze koopwijzer 4 play 

Van zodra het SFR-netwerk is afgesloten, zullen ook de tarieven voor Telenet en Orange zichtbaar zijn voor jouw postcode.