Nieuws

Orange wijzigt zijn gsm-tarieven

03 oktober 2016
Orange prijzen

Orange beperkt de diversiteit van zijn aanbod en stapt over op 6 tariefschema‘s in plaats van 9. Daarnaast legt de operator nog meer de nadruk op dataverkeer, dat steeds meer in trek is bij de consument. Hierbij onze analyse van het aanbod en vergelijking met de andere operatoren.

Inleiding

Hier vindt u een compleet overzicht van de wijzigingen bij Orange, en op de volgende pagina's (enkel voor abonnees) staan de vergelijkende tabellen van de tarieven voor de verschillende gebruikersprofielen.

Kangoeroe wordt Kolibrie

Het tarief Kangoeroe 8 is omgedoopt tot Kolibrie 8 en krijgt 100 MB extra plus onbeperkt sms'en. Orange wordt zo zeer competitief voor gebruikers die weinig bellen maar een beperkte datafunctie wensen. In vergelijking met de andere operatoren (Proximus en Base) blijkt Orange 75 tot 88% goedkoper te zijn per maand voor dit profiel.

Bekijk de vergelijkingstabel van de tarieven voor het profiel "Occasionele gebruiker + 100 MB data".

Koala 25, de jongste telg

Orange introduceert een gloednieuw tarief, genaamd Koala. Voor gebruikers die vrij veel bellen en een groot datavolume nodig hebben. Naast 300 minuten bellen (+ onbeperkt bellen naar Orange) bevat Koala 25 onbeperkt sms'en en ook 3 000 MB mobiel internet. Voor dit type gebruiker (ongeveer 100 oproepen per maand) bestaan er voordeligere tarieven. Scarlet Mobile Hot bijvoorbeeld kost € 7/maand minder. Koala 25 van Orange situeert zich daarentegen op hetzelfde niveau als de andere operatoren Proximus en Base.

Bekijk de vergelijkingstabel van de tarieven voor het profiel "Gebruikers die veel bellen + 1 000 MB data".

Onbeperkt bellen en surfen

Orange lanceert drie nieuwe "top" tarieven. Zo wordt Panter 33 het speerpunt van de operator. Dit tarief is bedoeld voor gebruikers die onbeperkt willen bellen en sms'en, en tegelijk een haast onbeperkt datavolume willen genieten (5 000 MB). Helaas voor Orange is Panter 33 nog 5 euro per maand duurder dan Scarlet Mobile Chili. Deze laatste formule is wel beperkt tot 1 000 minuten bellen en 2 000 MB datavolume. Maar we zien dat Base 39 in vergelijking met de andere operatoren € 6 duurder is, terwijl Proximus Smart+ 45 € 12 meer kost per maand.

Bekijk de vergelijkingstabel van de tarieven voor het profiel "Intensieve gebruiker + 2 000 MB mobiele data".

Wilt u voor uw specifiek gebruik berekenen welke provider het voordeligst is?