Nieuws

Orange Arend en Arend Premium: geen limiet op datagebruik

15 februari 2018
Orange Arend

Orange lanceert als eerste provider in België een reeks mobiel abonnementen met ongelimiteerde data. Maar wat betaal je ervoor? En hoe scoren deze abonnementen t.o.v. vergelijkbare formules van de concurrenten? Wij maakten de rekening en je kunt ook zelf jouw ideale formule vinden.

Inleiding

73 % van de Orange-klanten is op zoek naar een abonnement met onbeperkte mobiele data. Dat blijkt uit een onderzoek van de operator zelf.

Orange speelt nu in op die behoefte door Arend en Arend Premium, voordien met elk 10 GB mobiele data (20 GB indien in combinatie met een LOVE-pakket voor internet en tv), beiden volledig ongelimiteerd te maken. 

Houd rekening met Fair Use Policy

Dus naast ongelimiteerd bellen en sms'en kun je met beide abonnementen nu ook ongelimiteerd surfen in België en binnen de Europese Unie. Orange verbindt wel een voorwaarde aan het "ongelimiteerd surfen" en past de Fair Use Policy toe op je mobiele dataverbruik.

Zit je boven de 20 GB, dan wordt je snelheid in België teruggeschroefd tot 512 Kbps. Dit is meer dan voldoende om te kunnen blijven surfen en sociale media te gebruiken, maar een webpagina zal wel trager gaan inladen.

Ga je in dezelfde situatie nog meer verbruiken binnen de Europese Unie, dan betaal je per MB € 0,0072 extra. Verbruik je dus 1 GB bovenop de 20 GB binnen de Europese Unie, dan zul je voor die maand € 7,2 extra worden aangerekend

Arend-abonnement wordt € 1 duurder

Het ongelimiteerde aanbod doet de bestaande Arend en Arend Premium-abonnementen wel in prijs stijgen met € 1. Een Arend-abonnement van Orange kost nu € 40, voor Arend Premium betaal je € 61 per maand. Bestaande Arend- en Arend Premium-klanten betalen pas vanaf 12 maart de nieuwe maandelijkse abonnementskost.

De prijsstijging van € 1 per maand wordt dus ook toegepast op het LOVE-abonnement in combinatie met Arend of Arend Premium. Een LOVE met Arend kost vanaf vandaag € 79 en een LOVE met Arend Premium € 100 per maand. Bestaande Arend en Arend Premium klanten betalen (met of zonder de combinatie met het LOVE-abonnement) pas vanaf 12 maart de nieuwe maandelijkse abonnementskost.

Wie niet akkoord gaat met deze prijsstijging (omdat je bijvoorbeeld geen nood hebt aan een ongelimiteerd surfvolume), kan tot 1 maart het contract kosteloos opzeggen. 

Benieuwd welke formule voor jou het voordeligst is?

Wil je over ongelimiteerde mobiele data voor mobiel gebruik of binnen een pakket met zowel internet, televisie en mobiel? Bekijk dan de tabellen op de volgende pagina's afhankelijk van je profiel.

Of bereken zelf het beste pakket voor jouw (gezins)situatie met onze Koopwijzer tarieven internet, televisie, vaste telefonie en gsm.

Naar de koopwijzer