Nieuws

Mobiel wordt goedkoper, maar niet bij 4play-providers

18 september 2017
evolutie prijsniveau mobiele tarieven

Hoewel mobiele abonnementen gemiddeld een pak goedkoper zijn dan vijf jaar geleden, worden ze bij de 4play-providers wel weer duurder. Zo proberen ze je naar hun all-in-one-pakketten te lokken.

Inleiding

Terwijl 4play-providers ons proberen te lokken met alles-in-één-bundels, zijn er gelukkig nog enkele alternatieve mobiele operatoren die tegenkanting bieden met de goedkoopste formules in jaren. Vooral Mobile Vikings haalt zijn prijzen spectaculair naar beneden: maandelijks betalen klanten € 5 tot zelfs € 15 minder, afhankelijk van hun verbruikersprofiel. 

Enkel mobiel fors duurder bij grote spelers

Steeds meer providers trekken de prijzen van hun alleenstaande mobiele abonnementen op om klanten te doen overstappen naar een pakket met meerdere telecomdiensten. 

Telenet kondigde deze zomer aan dat de mobiele abonnementen King en Kong voortaan enkel nog beschikbaar zijn voor bestaande klanten met internet, televisie en/of vaste telefonie. Bij Proximus gaan dan weer de prijzen van de Mobilus-abonnementen de hoogte in, met prijsstijgingen tot 8 %. Een strategie om meer 4play-klanten te winnen?

Als we de prijsevolutie van de laatste vijf jaar bekijken, zien we dat de grotere spelers Orange, Proximus en Telenet-Base Group duurder werden voor gsm-gebruik, terwijl Mobile Vikings net nóg goedkoper werd.

Meer details over de evolutie van mobiele tarieven

Met name vind je er de evolutie voor de volgende 3 profielen:

  • voor een occasioneel profiel (60 belminuten, 100 sms’en en 200 MB)
  • voor een regelmatig profiel (210 belminuten, 140 sms’en en 500 MB)
  • voor een veeleisend profiel (11 beluren, 225 sms’en en 1 GB)

Ons advies: vergelijk!

Met onze Koopwijzer gsm-tarieven kun je de verschillende gsm-tarieven vergelijken en uitzoeken welk tarief het voordeligst is voor jouw specifiek gebruik.

Naar de Koopwijzer gsm-tarieven