Nieuws

Internationaal bellen met je gsm: deel je ervaring

23 november 2017
Internationale oproepen

Hoewel roamingkosten volledig verleden tijd zijn, blijft bellen met je gsm vanuit België naar het buitenland duur. Dit tot grote frustratie van vele consumenten. Om hier duidelijkheid over te krijgen, hebben wij een enquête opgesteld over internationale tarieven. Bedankt voor je deelname.

Sinds 15 juni 2017 kun je zonder bijkomende kosten je gsm-abonnement in een ander land van de Europese Unie gebruiken. De afschaffing van de roaming werd na jarenlang lobbywerk door ons in het bijzonder met blijdschap verwelkomd. 

Roaming en bellen naar het buitenland zijn niet hetzelfde

We merkten echter al snel op dat er toch nog steeds verwarring bestaat bij de consument over de internationale tarieven. Dit zijn de tarieven die operatoren toepassen voor wanneer je vanuit België naar het buitenland belt. De afschaffing van de roaming is niet van toepassing op deze tarieven. In vele gevallen zijn deze tarieven zelfs gestegen sinds die afschaffing. 

Neem deel aan onze enquête

Wij streven ernaar dat ook de vaak buitensporig hoge internationale tarieven aangepakt worden op Europees niveau. 

Daarvoor hebben we een enquête voorbereid waarvan we een publicatie plannen in 2018. Dankzij je deelname kunnen wij het verbruik van internationale tarieven door de Belgische mobiele beller in kaart te brengen.

 

Zit je nog met specifieke vragen rond de nieuwe roamingregulering, check dan zeker onze lijst met veelgestelde vragen over roaming.