Nieuws

Eindelijk, Orange doorbreekt het duopolie

26 mei 2016
mobistar doorbreekt het duopolie

Met de intrede van Orange op de kabel komt er hopelijk een einde aan de jaarlijkse prijsstijgingen van de grote marktleiders. Maar hoewel de formules van Orange wel degelijk concurrentieel zijn, zijn ze ook niet de allergoedkoopste.

Het aanbod van Orange onder de loep

Sinds 1 maart 2016 is Orange actief met een aanbod voor internet en digitale tv via de kabel. Daarmee werd het dossier rond de openstelling van de kabel eindelijk realiteit. Dat Orange geen vaste telefonie aanbiedt en deze dienst in de pakketten moet worden vervangen door een mobiel abonnement, kan sommige consumenten echter afschrikken. Nochtans toont ons onderzoek aan dat een pakket zonder vaste telefoon in heel wat gevallen goedkoper is. Bij de lancering van Orange was dit nieuwe aanbod enkel beschikbaar voor mobiele klanten, maar ondertussen is het beschikbaar voor iedereen.

Duurste noch goedkoopste speler

Voor de combinatie internet en digitale televisie is Orange de derde goedkoopste optie. VOO en Proximus zijn de goedkoopste providers, Orange is slechts enkele euro's per maand duurder.

Voor de 3-in-1-optie compenseert Orange het gebrek aan vaste telefonie met een mobiel abonnement en de optie "Evening & Weekend", waarmee u voor € 3 extra onbeperkt kunt bellen naar Belgische nummers tijdens de daluren. Voor deze formule doet Orange het beter dan marktleiders Proximus en Telenet, met maandelijkse besparingen van respectievelijk € 7 en € 15. Prijsbreker Scarlet blijft echter onklopbaar en een derde goedkoper dan Orange.

Vooral concurrentieel voor 4-in-1-pakket

Quadruple play of een 4-in-1-pakket voor zowel tv, internet, vaste als mobiele telefonie is tegenwoordig het snelst groeiende segment van de telecommarkt. Het is voor providers dan ook de ideale manier om klanten aan zich te binden, door zo veel mogelijk diensten te bundelen. In ruil voor minstens één mobiel abonnement krijgen klanten meestal mooie kortingen. Voor een gemiddeld gebruikersprofiel komt Orange hier bijzonder goed uit de bus, luttele euro's duurder dan Scarlet, opnieuw de allergoedkoopste.

Voor klanten van de duurdere providers kan een overstap naar Orange zeker wel een besparing opleveren, al zijn diens formules zeker niet de allergoedkoopste op de markt. Vraag blijft eveneens wanneer ook niet-mobiele klanten kunnen intekenen op het nieuwe aanbod. Pas dan kunnen de dual en triple play-formules werkelijk concurrentieel worden.

Wat is voor u het interessantst?

Op de volgende pagina vindt u een klassement van de packs van alle providers voor een gemiddeld gebruiksprofiel, waarmee u in een oogopslag de prijzen kunt vergelijken.

Wilt u in functie van uw persoonlijk profiel berekenen wat voor u het interessantste telecompack is?