Nieuws

Edpnet ruilt Proximus in voor Orange

07 oktober 2019

De alternatieve internetprovider edpnet ziet graten in de "unbundling" trend en lanceert een nieuw scherp mobiel aanbod. De operator stapte daarvoor zelf over naar het Orange-netwerk.

De switch naar een ander mobiel netwerk is het gevolg van de overname van Galaxy Mobile door edpnet. Die laatste had al voordelig contract met Orange en edpnet kan nu van diezelfde voorwaarden gebruikmaken. Dat voordeel geeft edpnet de kans om zijn aanbod volledig te vernieuwen en andere providers zoals Mobile Vikings uit te dagen.

Geen abonnement meer voor € 1

Het oude edpnet-aanbod was gefocust op één abonnementsformule vanaf € 1 per maand. Afhankelijk van je verbruik liep je rekening daarna verder op. Je kon ook extra databundels aankopen.

In het nieuwe aanbod heb je zes keuzes. Ofwel kies je voor 250 belminuten of sms’en in combinatie met 1 GB, 5 GB of 10 GB mobiele data. Dat kost je respectievelijk € 8, € 16 of € 24 per maand. Ofwel ga je voor onbeperkt bellen en sms'en, eveneens in combinatie met 1 GB, 5 GB of 10 GB mobiele data. Voor deze opties betaal je respectievelijk € 12, € 20 en € 28 per maand. Een onbeperkte databundel, zoals de grote netwerkoperatoren en sinds kort ook Mobile Vikings dat hebben, biedt edpnet voorlopig nog niet aan. 

Met dit vernieuwde mobiele aanbod doet edpnet het voor verschillende gebruiksprofielen evengoed of zelfs beter dan zijn concurrenten. We vergeleken twee gebruiksprofielen in detail: een regelmatig en een onbeperkt profiel.

Naar de vergelijking voor mobiel

Inspelen op kabelknippers

We kunnen de move van Proximus naar Orange ook zien als een strategische zet van edpnet. Het oude mobiele aanbod was te beperkt en onvoldoende aantrekkelijk om de groeiende groep van mobiele consumenten aan te spreken. De zogenaamde "kabelknippers", die op zoek zijn naar een sterk en scherp aanbod van vast internet en één of meerdere mobiele abonnementen, kunnen nu ook perfect terecht bij edpnet.

De voorbije maanden zagen we al dat de grote operatoren zoals Orange, Proximus en Telenet al specifiek de pijlen op deze doelgroep richten, maar edpnet is de eerste alternatieve operator die dat doet. Op basis van onze prijsvergelijking blijkt alvast dat ze kunnen opboksen tegen de grote operatoren.

Naar de vergelijking voor mobiel én internet

Zelf vergelijken

Benieuwd of de nieuwe mobiele abonnementen van edpnet iets voor jou zijn? Vergelijk alle tarieven met onze koopwijzer en bereken de goedkoopste formule voor jouw verbruik (vast en/of mobiel). Onze koopwijzer staat open voor iedereen. 

Naar de koopwijzer