Nieuws

Begrensd bellen en surfen met Zen van Orange

28 maart 2017
Orange Zen Kolibrie + Orange Zen Dolfijn

Gedaan met de angst om uw limieten te overschrijden. Na Proximus lanceert nu ook Orange abonnementen met een onoverschrijdbare limiet. De nieuwe Zen-formules zijn mogelijk interessant voor occasionele of gemiddelde gebruikers die geen enkel risico willen lopen om met een dure rekening opgezadeld te zitten.

De Zen-abonnementen van Orange zijn gericht op occasionele en gemiddelde gebruikers. Ze bestaan uit een bundel van belminuten, sms’en en mobiele data, en eens die opgebruikt zijn, kunt u niet méér verbruiken zonder daar bewust voor te kiezen. In dat geval moet u immers prepaidgewijs herladen tegen standaardtarieven. Gemoedsrust is hier de belangrijkste troef.

Op is op, tenzij u herlaadt

De formule bestaat in twee varianten, afhankelijk van uw voorspeld verbruik. Voor € 8 per maand krijgt u met Orange Kolibrie Zen 90 belminuten, onbeperkte sms’jes en 100 MB mobiele data. Orange Dolfijn Zen kost maandelijks € 15 en biedt daarvoor 150 belminuten, onbeperkte sms’jes en 1,5 GB mobiele data.

Is dat “budget” opgesoupeerd, dan kunt u herladen voor € 5, € 10, € 15, € 20 of € 50. Een belminuut kost € 0,25, een herlaadbeurt van € 5 is dus goed voor 20 minuten belplezier. Mobiele data kost € 0,05 per MB. De herlaadbeurt blijft gelukkig wel een jaar geldig, waardoor de Zen-abonnementen in bepaalde situaties wel degelijk aantrekkelijker kunnen zijn dan formules zonder limiet. Bovendien zijn ze te combineren met het Internet & TV aanbod van Orange.

Zoals Proximus, maar goedkoper

Proximus lanceerde in juni 2016 al een soortgelijke formule: de FullControl-abonnementen die identiek zijn aan de Mobilus-abonnementen (van € 15 tot € 40 per maand) maar dan met onwrikbare limieten. Ook dan moet u bijkomende belminuten en/of mobiele data opladen, en ook deze herlaadbeurten blijven 12 maanden geldig. 

Toch zijn deze minder aantrekkelijk dan die van Orange, doordat hun standaardtarieven met € 0,30 per belminuut en € 0,50 per MB hoger liggen.

Wilt u snel berekenen welk tariefplan het meest interessant is voor uw gebruik? Dat kan met onze online koopwijzers!

Raadpleeg onze telecom koopwijzers