Nieuws

Alweer prijsverhoging voor VOO-klanten

27 juni 2017
voo tariefverhoging

Vanaf 1 juli 2017 trekt VOO de maandelijkse tarieven voor de meeste abonnementen op. Vooral de goedkoopste en de duurste formules van de Waalse telecomprovider hebben er onder te lijden.

Bent u het beu om jaar na jaar een nieuwe prijsstijging te moeten slikken? Dan kunt u steeds terecht op onze koopwijzer. Die vergelijkt voor u steeds de meest recente tarieven. 

Bereken de voordeligste formules voor uw profiel

Deze zoveelste prijsverhoging van een grote provider bevestigt nog maar eens het gebrek aan concurrentie op de Belgische telecommarkt. Niettemin is 1 juli 2017 een eerder ongelukkig moment voor VOO om een grote prijsaanpassing door te voeren, aangezien het die dag gemakkelijker wordt om van provider te veranderen. Easy Switch, een initiatief van het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT), stroomlijnt het proces waardoor u zelf geen stappen meer moet ondernemen. Uw oude en uw nieuwe operator regelen alles onderling.

Diensten tot 7 % duurder

De grootste prijsstijging zien we bij de internetformule NET toudoo. Vanaf 1 juli kost die u maandelijks € 26,95,  dat is € 2 (7 %) meer dan voordien. Dat maakt het abonnement ruim 17 % duurder dan het goedkoopste alternatief op de markt. Ook NET wahoo, eveneens een internetabonnement, wordt € 1 duurder en zal voortaan € 46,95 kosten per maand.

Kijkt u enkel digitale televisie, dan betaalt u binnenkort € 19 per maand in plaats van € 18 bij de Waalse kabeloperator. Die prijsstijging wordt echter gedeeltelijk gecompenseerd door de verlaagde huurprijs van de decoder.

Pakketten tot 9 % duurder

Bij het gros van de pakketten merken we ook een stijging van minimum € 1 per maand op. De meeste opmerkelijke zien we bij NET + TEL (vaste telefonie en televisie). Dat pakket gaat € 35,95 per maand kosten, een stijging van meer dan 9 %.

De triple play-pakketten TRIO toudoo en TRIO tatoo worden € 2 duurder. Ze zullen € 56,95 en € 86,95 per maand kosten, respectievelijk 46 % en 30 % duurder dan de goedkoopste opties voor eenzelfde gebruik. 

Een overzicht van uw opties