Dossier

12 apps om gratis te videobellen

24 juni 2020
videobellen

De enige manier waarop vele families en vrienden dezer dagen contact met elkaar kunnen houden, is via videobellen. Wij hebben 12 veelgebruikte applicaties op een rij gezet met hun voor- en nadelen. We leggen daarnaast uit hoe je de 6 meest gebruikte apps kunt installeren en gebruiken. Dat zijn Messenger, WhatsApp, Skype, Houseparty, Signal en Zoom.

Telefoneren zonder te raken aan je belminuten

Bellen via het internet is simpel en handig tegelijk. Wist je dat je met apps als WhatsApp en Messenger niet alleen berichten kunt uitwisselen, maar ook kunt (video)bellen zonder een minuut van je belvolume te gebruiken?

Het grote voordeel van deze apps is dat je ze gratis kunt gebruiken, vaak op verschillende platformen: computer, tablet en smartphone. De enige beperking is dat je gesprekspartner dezelfde app moet gebruiken. En natuurlijk moet je toegang hebben tot een wifi- of 4G-netwerk.

Kies voor videogesprekken bij voorkeur voor wifi. Dat is gratis, waar je ook bent. Videobellen via 4G met een app die veel data verbruikt kan zo'n 2 GB data opsouperen in een dik uur. Voor audiogesprekken maakt het minder uit of je wifi dan wel 4G gebruikt. Volgens onze test kun je met 2 GB een twaalftal uren bellen bij het hoogste dataverbruik.

Om je een doordachte keuze te helpen maken, hebben we naast het populaire Messenger en WhatsApp nog tien andere diensten getest. Met FaceTime en zijn concurrent Google Duo kun je alleen bellen. Houseparty zorgt voor entertainment tijdens het videogesprek. Signal is het meest privacyvriendelijke alternatief, terwijl Snapchat het populairst is onder jongeren. Met Skype en Viber kun je ook bellen naar vaste en mobiele nummers. Die optie is niet gratis, maar wel goedkoop. Google Hangout is gemakkelijk te gebruiken voor wie al een Google account heeft. Zoom is dan weer een hit in bedrijfskringen omdat het zich prima leent voor onlinevergaderingen met een groot aantal deelnemers.

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

15 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

07/04/2021

Jitsi staat niet op het lijstje, een vergissing volgens mij.
Probeer het en oordeel zelf.

Op deze tutorial ben je meteen mee: www.youtube.com/watch

Meld je aan om toegang te krijgen.

27/01/2021

Ik ben geen produkt, ik gebruik Signal.

Meld je aan om toegang te krijgen.

24/03/2020

Heeft er iemand ervaring met ZOOM (ZOOM Cloud Meetings)? Het icoontje heeft verdacht veel weg van Google Duo maar het is wel een ander programma.

Meld je aan om toegang te krijgen.

28/05/2020
, Gereageerd:

Dag Paul, onze specialisten hebben 11 apps (waaronder Zoom) getest om gratis te videobellen. In ons dossier op onze site vind je de nodige informatie hierover : https://bit.ly/2X83VQ4 . ^An

Meld je aan om toegang te krijgen.

10/03/2020

Tijdens de daluren en in het weekend gratis bellen met vaste lijn proximus naar kinderen; in tweede instantie whatsapp: gemakkelijk, ook met beelden; echter, niet altijd een goed bereik

Meld je aan om toegang te krijgen.

06/03/2020

Ik gebruik Skype om internationaal te bellen. Skype omdat het gratis wordt aangeboden bij een Office abonnement. Voor binnenland gebruik ik evenveel smartphone als vaste lijn.

Meld je aan om toegang te krijgen.

09/03/2020
, Gereageerd:

Bedankt voor jullie getuigenissen, het levert ons zeer waardevolle info op! ^An

Meld je aan om toegang te krijgen.

28/01/2020

Ik gebruik dikwijls Watsapp om te telefoneren in binnen- en buitenland.

Meld je aan om toegang te krijgen.

17/01/2020

Ik gebruik Messenger om gewoon te telefoneren in binnen- en buitenland.
Videochat idem met mijn familie in buitenland

Meld je aan om toegang te krijgen.

15/01/2020

Whatsapp : heel handig, zeker als je regelmatig met vrienden in het buitenland
contact hebt. het brengt ons dichterbij. Groepjes samenstellen is leuk en eenvoudig. wij gebruiken dit ook voor de klas : korte berichten doorsturen met foto, text of andere om extra aandacht te trekken voor de taal die we bijstuderen.
handig om foto's door te sturen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/01/2020

Ja "FACE TIME" van Apple (beeld & fone)

Meld je aan om toegang te krijgen.

10/01/2020

Wij bellen naar familie in Italië via Skype.
Voor binnenlandse telefoons soms via whatsapp, vooral omdat in de BEN woning geen bereik is van provider.
Daarom hebben we ook een vaste telefoon voor de oudere familieleden.

Meld je aan om toegang te krijgen.

09/01/2020

reactie via email, me dunkt dat er velen op deze manier reageren, 211x gelezen en geen enkele reactie ? mmm denk het niet