Persbericht

De gemiddelde prijs voor printers stijgt: maak dankzij Test Aankoop de goede keuze

08 juni 2020

Van thuis uit werken is al sinds het uitbreken van de coronacrisis, de regel.  Het mag dan ook niet verbazen dat heel wat consumenten zich de afgelopen weken een printer aangeschaft hebben.  De voorraad van sommige modellen was dan ook erg snel uitgeput en de toenemende vraag had een invloed op de prijs van sommige modellen.  Telewerk zal nog een tijdje de norm zijn. Dus, hoe kiest u nu, in deze onzekere tijden, de juiste printer tegen de beste prijs?  Test Aankoop geeft het antwoord door uitzonderlijk zijn koopwijzer gratis open te stellen voor iedereen.

www.test-achats.be/comparerimprimante

Stijging van de verkoop van printers

Sinds het begin van de Covid-19-crisis, werken heel wat mensen van thuis uit.  Telewerk heeft er onder andere toe geleid dat sommige werknemers zich dienden aan te passen en het geschikte materiaal in huis moesten halen, materiaal dat ze gewoon zijn te gebruiken op kantoor.  Documenten printen of faxen?  Afdrukken in kleur of foto’s printen?  Talrijke consumenten hebben de afgelopen maanden geïnvesteerd in een printer.  Volgens cijfers van GFK is de verkoop tussen 16 en 22 maart met maar liefst 129% gestegen.

Prijsstijgingen van 10 tot 20%

Hoewel er vandaag de dag tal van printermodellen op de markt zijn, variëren ook de prijzen van deze printers.  Het is dus niet altijd gemakkelijk om alle opties te vergelijken alvorens tot een aankoop over te gaan. Niet verwonderlijk, heeft de gestegen vraag ook zijn invloed gehad op de prijzen.  Sommige verkopers profiteren dan ook door hun prijzen soms flink op te trekken.  Na de prijzen van 4 belangrijke marktspelers (123Inkt, Krëfel, Vanden Borre en MediaMarkt) te hebben bijgehouden tussen 24 februari en 18 mei , stelde Test Aankoop stijgingen vast van 10 tot 20%!

126 printers getest

In deze moeilijke tijden, raden we de consument aan om de prijzen eerst goed te vergelijken op verschillende webshops alvorens te kopen.  Meteen ook de reden waarom Test Aankoop de consument uitzonderlijk toegang verleent tot zijn koopwijzer.  Consumenten kunnen zich gratis inschrijven op de website van Test Aankoop (www.testaankoop.be) en kunnen nadien de resultaten van 126 printers consulteren. De prijzen van de geteste modellen worden dagelijks 2x geüpdatet.  Dankzij de koopwijzer van Test Aankoop, kan de consument een printer kiezen met de juiste eigenschappen en dit  en  krijgt hij ook de beste prijs-kwaliteit voorstellen. 

www.test-aankoop.be/vergelijkprinter

Toegang pers

Om als journalist toegang te krijgen tot alle inhoud, vragen wij u ons een email te sturen.