Fototoestellen

7  In het labo 153  Getest

Fototoestellen zijn de laatste jaren erg sterk geëvolueerd. Nu de ingebouwde camera's van smartphones steeds beter worden moeten fototoestellen nog betere beelden maken en nog compacter zijn. Wij hebben gekeken of ze wel de moeite waard zijn.

Bekijk 160 Fototoestellen
Koopwijzer fototoestellen

Welk type fototoestel wilt u?

Compactcamera

compactcamera

De traditionele compactcamera: een licht en laagdrempelig fototoestel met een ingebouwde lens waarmee u makkelijk foto's kunt maken voor dagelijks gebruik.

Bekijk 16 Fototoestellen

Robuuste camera

robuuste camera

Toestellen bedoeld voor sportiever gebruik. Meestal waterbestendig tot minimum 5m diepte, stof- en schokbestendig, maar met minder opties en mogelijkheden, zowel wat het aantal instellingen betreft als qua zoom en beeldkwaliteit.

Bekijk 15 Fototoestellen

Superzoom camera

superzoom camera

Camera's met 16x zoom of meer. Vooral handig voor reisfotografie aangezien u details kan fotograferen vanop afstand.

Bekijk 21 Fototoestellen

Hoogwaardige compactcamera

hoogwaardigecompactcamera

Deze camera's zijn zo goed uitgerust dat ze bijna de functionaliteit van een systeemcamera benaderen. Degenen met grote sensor benaderen ook hun beeldkwaliteit.

Bekijk 26 Fototoestellen

Systeemcamera

systeemcamera

Dit type camera met verwisselbare lenzen is compacter dan een traditionele spiegelreflexcamera, maar met een gelijkwaardige beeldkwaliteit. Ideaal voor liefhebbers van fotografie die een goede beeldkwaliteit willen, maar toch niet te veel gewicht en volume willen meedragen.

Bekijk 45 Fototoestellen

Reflexcamera

reflexcamera

De sensor van een spiegelreflexcamera kan erg gedetailleerde afbeeldingen maken, zelfs bij weinig licht (zonder terug te vallen op de flash). Fotografie bij bewegende beelden is makkelijk dankzij het snelle scherpstellen. Afhankelijk van het gebruik zijn er verschillende accessoires, flashes, filters en statieven, beschikbaar.

Bekijk 37 Fototoestellen