Koko Dairy Free
Dit plantaardig product bevat onder meer water en 8,4 % kokosmelk. Het werd verrijkt met calcium om toch ook dat voordeel van koemelk te kunnen aanvoeren. Qua vet- en calciumgehalte valt het zowat te vergelijken met halfvolle melk. Op de voor- en zijkant van het product lezen we: 0 % cholesterol, 0 % lactose, 0 % soja, 0 % gluten. Nuttig, zou u misschien denken, maar bepaalde van die vermeldingen (zoals die over soja en gluten) kunnen de consument doen geloven dat dit product in vergelijking met soortgelijke producten een extra voordeel heeft, wat misleidend is.
En dan is er het verhaal over de vetzuren met middellange keten, breed uitgesponnen over de verpakking. Kokosnoten bevatten veel van die vetzuren (50 %, geen 60 % zoals het etiket meldt). Die verteren beter dan vetzuren in andere oliën en dat is belangrijk voor wie bijvoorbeeld kunstmatige voeding krijgt in het ziekenhuis. Voor de gewone consument is er geen voordeel. Pure marketing dus, temeer daar Koko Dairy Free maar 8,4 % kokosmelk bevat.
Heb je twijfels bij de waarheid van bepaalde informatie op het internet of in de pers? Stel je je vragen bij een bepaald geneesmiddel of voedingsproduct? Of heb je een vraag waar je je arts liever niet mee lastig valt?
Aarzel niet om ons te contacteren via dit formulier of via onze gezondheidslijn op 02 542 32 00.
