Voeding en gezondheid onder de loep van logo TA
Antwoord van expert

Met zuurstof verrijkt water

01 oktober 2015
raad

01 oktober 2015
Mijnheer V. weet niet wat hij moet denken van zogenaamd met zuurstof verrijkt water, dat op bepaalde websites te koop is.

Het gaat om water dat is behandeld om het zuurstofgehalte te verhogen. In de reclame pakken de verkopers vooral uit met de voordelen die dit zou bieden voor sporters (zoals een betere uithouding). Volgens sommige websites heeft het water echter ook heilzame effecten op de gezondheid, niet alleen bij vrij onschuldige aandoeningen, zoals artrose, maar zelfs inzake kanker!

De verkopers proberen het publiek te overtuigen met allerlei pseudowetenschappelijke prietpraat. Maar overtuigende betrouwbare studies die een gunstig effect op de gezondheid van de mens aantonen, die zijn er niet. Ook de weinige studies die tot dusver naar de invloed op sportprestaties zijn gevoerd, tonen meestal geen noemenswaardig effect aan. Kortom, met zuurstof verrijkt water verrijkt alleen de verkopers. Wij raden het dan ook niet aan.

Hebt u een vraag over de prijs of het gebruik van een geneesmiddel, de behandeling die u volgt of een onderzoek dat u moet ondergaan?

Contacteer ons!


Afdrukken Versturen via e-mail
Exclusief voor abonnees

Krijg toegang tot deze inhoud

Ontdek deze inhoud en veel meer 2 maanden lang voor slechts € 2!


Ik ontdek Test Aankoop voor slechts € 2