Nieuws

Doe mee aan de Week Voor Goed Eten

09 januari 2022

Rikolto, vroeger Vredeseilanden, organiseert van 10 tot 16 januari 2022 De Week Voor Goed Eten. Wil jij dat iedereen ter wereld recht heeft op goed eten? Meedoen kan op verschillende manieren.

Van 10 tot 16 januari organiseert Rikolto De Week Voor Goed Eten. Een week waarin zoveel mogelijk mensen werk maken van goed eten. Rikolto zet wereldwijd in op jongeren om dat goed eten mee waar te maken. Omdat toegang tot voldoende en gezonde voeding een recht is... geen voorrecht. Goed eten is immers de beste manier om armoede te bestrijden, de beste gezondheidszorg én bovendien goed voor het klimaat.

Naar ons dossier Duurzame voeding

Solidariteit in een nieuw jasje

De solidariteit die ooit begon met de "vredesblokjes" en de "vredesmannetjes", die aan de ingang van supermarkten werden verkocht als kleine gadgets om geld in te zamelen, heeft anno 2021 andere vormen aangenomen. Van spaghetti-avond over wandelzoektocht tot huiskamerconcert, de mogelijkheden om geld in te zamelen zijn eindeloos. Om over de impact van sociale media nog maar te zwijgen.

Bovendien deelt Rikolto 15 000 Rikolto-lepels uit in heel Vlaanderen. Elke lepel staat symbool voor goed eten en onze wens dat dat een universeel basisrecht wordt, en is een persoonlijke uitnodiging om daar werk van te maken en de actie te steunen.

Ook meedoen aan De Week Voor Goed Eten? Dan kan door zelf goed eten op het menu te zetten en een gift te doen aan Rikolto, of door deel te nemen aan één van de vele acties. Onze gids "Gezond eten voor weinig geld" helpt je alvast op weg.

Bestel jouw gids