Voeding en gezondheid onder de loep van logo TA
Antwoord van expert

Moratherapie: liever niet

02 april 2016
raad

02 april 2016
Mijnheer D. vraagt zich af wat hij van moratherapie moet verwachten.

Volgens ons niet veel. Bij moratherapie wordt gebruik gemaakt van een toestel dat is uitgevonden door Franz Morell, een homeopaat, en Erik Rasche, elektronisch ingenieur.

Volgens de talrijke websites die deze behandelmethode aanprijzen, maakt ze het mogelijk om een “energetische diagnose” te stellen door de “elektrische huidweerstand” bij de energiebanen uit de klassieke acupunctuur te meten en helpt ze “de meest geschikte bijkomende behandelingsmethode” te kiezen.

Moratherapie zou zorgen voor de “vrijmaking van energieblokkades”, die aan de basis van tal van ziekten zouden liggen. De behandeling wordt voorgesteld als een mirakeloplossing voor allerlei kwalen: ze zou allergieën verlichten, pijn en ontstekingen bestrijden, “onevenwichten” herstellen, het lichaam “ontgiften”, littekens behandelen door “de cellen te herprogrammeren (!)” en nog veel meer.

Het toestel kost enkele duizenden euro’s en wordt gebruikt door bepaalde min of meer alternatieve therapeuten. Bewijzen voor al die mooie praatjes ontbreken echter. Wij vinden moratherapie vooral lijken op veredelde kwakzalverij. Geen aanrader, wat ons betreft.

Hebt u een vraag over de prijs of het gebruik van een geneesmiddel, de behandeling die u volgt of een onderzoek dat u moet ondergaan?

Contacteer ons!


Afdrukken Versturen via e-mail
Exclusief voor abonnees

Krijg toegang tot deze inhoud

Ontdek deze inhoud en veel meer 2 maanden lang voor slechts € 2!


Ik ontdek Test Aankoop voor slechts € 2