Yacon

wanneer yacon in seizoen eten?

Voordelen Inuline (prebioticum)

Hoe kiezen Stevige knol

Hoe bewaren Donker en koel, bv. in de kelder

Yacon komt oorspronkelijk uit het Andesgebergte, maar gedijt zeer goed hier in België. Hij ziet eruit als een zoete aardappel, maar doet qua smaak een beetje denken aan appel en groeit op dezelfde manier als de aardpeer. Zijn bloemen lijken op een zonnebloem.  

Wat is het juiste seizoen in België?

Jan
Feb
Maa
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
  • Oorspronkelijk seizoen
  • Verlengd seizoenMore info
  • Buiten seizoen

In tegenstelling tot het oorspronkelijke seizoen, waar groenten en fruit enkel worden geteeld in open lucht of koude serre, worden bepaalde soorten tijdens het "verlengd" seizoen geteeld met extra energie (bv. in een verwarmde serre) of langer bewaard met intensieve frigobewaring.

Wat zijn de voordelen van yacon?

De yacon is rijk aan vezels en foliumzuur, en een goede bron van kalium en vitamine B6. Dankzij zijn hoge gehalte inuline heeft yacon ook prebiotische eigenschappen, wat goed is voor onze darmen.

 

Hoe yacon kiezen?

De knol van een yacon moet goed stevig aanvoelen.

Hoe yacon bewaren?

Je kunt yacon het langst bewaren op een koele en donkere plek zoals de kelder.

Hoe yacon klaarmaken?

Yacon is zeer sappig. Je kunt hem daarom rauw eten zoals "fruit", of verwerkt in salades. Hij is ook lekker warm, bijvoorbeeld in een puree.

Wat is het beste dieet?

Vergelijk ze allemaal en ontdek onze aanbevelingen