Yacon

Voordelen Inuline (prebioticum)
Hoe kiezen Stevige knol
Hoe bewaren Donker en koel, bv. in de kelder
Wat is het juiste seizoen in België?
- Oorspronkelijk seizoen
- Verlengd seizoenMore info
- Buiten seizoen
In tegenstelling tot het oorspronkelijke seizoen, waar groenten en fruit enkel worden geteeld in open lucht of koude serre, worden bepaalde soorten tijdens het "verlengd" seizoen geteeld met extra energie (bv. in een verwarmde serre) of langer bewaard met intensieve frigobewaring.
Wat zijn de voordelen van yacon?
De yacon is rijk aan vezels en foliumzuur, en een goede bron van kalium en vitamine B6. Dankzij zijn hoge gehalte inuline heeft yacon ook prebiotische eigenschappen, wat goed is voor onze darmen.
Hoe yacon kiezen?
De knol van een yacon moet goed stevig aanvoelen.
Hoe yacon bewaren?
Je kunt yacon het langst bewaren op een koele en donkere plek zoals de kelder.
Hoe yacon klaarmaken?
Yacon is zeer sappig. Je kunt hem daarom rauw eten zoals "fruit", of verwerkt in salades. Hij is ook lekker warm, bijvoorbeeld in een puree.