Warmoes (snijbiet)

Voordelen Vezels, vitamines A, C en K, ijzer, koper, fosfor, calcium en magnesium
Hoe kiezen Stevige bladeren en mooie kleur
Hoe bewaren In de groentenlade van de koelkast
Wat is het juiste seizoen in België?
- Oorspronkelijk seizoen
- Verlengd seizoenMore info
- Buiten seizoen
In tegenstelling tot het oorspronkelijke seizoen, waar groenten en fruit enkel worden geteeld in open lucht of koude serre, worden bepaalde soorten tijdens het "verlengd" seizoen geteeld met extra energie (bv. in een verwarmde serre) of langer bewaard met intensieve frigobewaring.
Voedingswaarde | Per 100 g |
---|---|
Energie | 23 kcal 98 kJ |
Vetten
|
0,2 g 0 g 0 g 0 g |
Koolhydraten
|
3,5 g 3 g |
Eiwitten | 1,8 g |
Vezels | 2 g |
Zetmeel | 0 g |
Zout | 0,01 g |
Water | 90 g |
Voedingswaarde | Per 100 g |
---|---|
Calcium | 90 mg |
Folaat | 0 µg |
Fosfor | 40 mg |
IJzer | 2,9 mg |
Jodium | 0 µg |
Kalium | 300 mg |
Koper | 0 mg |
Magnesium |
0 mg |
Natrium | 210 mg |
Selenium | 0 µg |
Vitamine A | 0,33 µg |
Vitamine B1 | 0,01 mg |
Vitamine B2 | 0,15 mg |
Vitamine B6 | 0,02 mg |
Vitamine B12 | 0 µg |
Vitamine C | 30 mg |
Vitamine D | 0 µg |
Vitamine E | 0 mg |
Vitamine K | 0 µg |
Zink | 0 mg |
Wat zijn de voordelen van warmoes?
Warmoes of snijbiet bevat naast vezels ook veel vitamine A, C en K. Daarnaast is de bladgroente rijk aan mineralen zoals ijzer, koper, fosfor, calcium en magnesium.
Hoe warmoes kiezen?
Koop warmoes met een mooie kleur en stevige, goed ontwikkelde bladeren.
Hoe warmoes bewaren?
Je bewaart warmoes het best in de groentenlade van de koelkast.