Snijbonen

Voordelen Vezels, vitamines A en C, calcium en fosfor
Hoe kiezen Stevige en frisgroene boontjes, zonder beschadigingen
Hoe bewaren In een plastic zak met gaatjes in de koelkast
Wat is het juiste seizoen in België?
- Oorspronkelijk seizoen
- Verlengd seizoenMore info
- Buiten seizoen
In tegenstelling tot het oorspronkelijke seizoen, waar groenten en fruit enkel worden geteeld in open lucht of koude serre, worden bepaalde soorten tijdens het "verlengd" seizoen geteeld met extra energie (bv. in een verwarmde serre) of langer bewaard met intensieve frigobewaring.
Voedingswaarde | Per 100 g |
---|---|
Energie | 17 kcal 73 kJ |
Vetten
|
0 g 0 g 0 g 0 g |
Koolhydraten
|
2 g 0,7 g |
Eiwitten | 1 g |
Vezels | 2,7 g |
Zetmeel | 1,3 g |
Zout | 0,01 g |
Water | 94 g |
Voedingswaarde | Per 100 g |
---|---|
Calcium | 40 mg |
Folaat | 22 µg |
Fosfor | 30 mg |
IJzer | 0,5 mg |
Jodium | 2 µg |
Kalium | 250 mg |
Koper | 0 mg |
Magnesium |
10 mg |
Natrium | 4 mg |
Selenium | 1 µg |
Vitamine A | 2 µg |
Vitamine B1 | 0,07 mg |
Vitamine B2 | 0,06 mg |
Vitamine B6 | 0,05 mg |
Vitamine B12 | 0 µg |
Vitamine C | 5 mg |
Vitamine D | 0 µg |
Vitamine E | 0,2 mg |
Vitamine K | 26 µg |
Zink | 0,4 mg |
Wat zijn de voordelen van snijbonen?
Snijbonen zijn rijk aan vezels en vitamines A en C, en bevatten daarnaast veel mineralen zoals calcium en fosfor.
Hoe snijbonen kiezen?
Koop snijbonen die frisgroen zijn, stevig aanvoelen en niet beschadigd zijn.Hoe snijbonen bewaren?
Bewaar ongesneden snijbonen in een plastic zak met gaatjes op een koele plaats of in de ijskast. Zo blijven ze twee dagen goed.Hoe snijbonen klaarmaken?
Snijbonen moet je goed wassen voor je ze klaarmaakt. Snij of breek de puntjes langs beide kanten eraf. Snij de bonen daarna in kleine stukjes.
Eet snijbonen nooit rauw, ze bevatten immers een giftige stof (die bij het koken onschadelijk wordt).