Snijbonen

wanneer snijbonen in seizoen eten?

Voordelen Vezels, vitamines A en C, calcium en fosfor

Hoe kiezen Stevige en frisgroene boontjes, zonder beschadigingen

Hoe bewaren In een plastic zak met gaatjes in de koelkast

Snijbonen zijn peulvruchten uit de familie van de vlinderbloemen. Ze zijn plat en kunnen tot 25 centimeter lang worden. Snijbonen hebben grote, platte, vlezige peulen. De hele peul is eetbaar.

Wat is het juiste seizoen in België?

Jan
Feb
Maa
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
  • Oorspronkelijk seizoen
  • Verlengd seizoenMore info
  • Buiten seizoen

In tegenstelling tot het oorspronkelijke seizoen, waar groenten en fruit enkel worden geteeld in open lucht of koude serre, worden bepaalde soorten tijdens het "verlengd" seizoen geteeld met extra energie (bv. in een verwarmde serre) of langer bewaard met intensieve frigobewaring.

Voedingswaarde Per 100 g
Energie 17 kcal
73 kJ
Vetten
  • Verzadigde vetten
  • Enkelv onv vetzuren
  • Meerv onv vetzuren
0 g
0 g
0 g
0 g
Koolhydraten
  • Waarvan suikers
2 g
0,7 g
Eiwitten 1 g
Vezels 2,7 g
Zetmeel 1,3 g
Zout 0,01 g
Water 94 g
Vitamines en mineralen
Voedingswaarde Per 100 g
Calcium 40 mg 
Folaat 22 µg
Fosfor              30 mg
IJzer 0,5 mg
Jodium 2 µg
Kalium 250 mg
Koper 0 mg
Magnesium
10 mg
Natrium 4 mg
Selenium µg
Vitamine A µg
Vitamine B1 0,07 mg
Vitamine B2 0,06 mg
Vitamine B6 0,05 mg
Vitamine B12 µg
Vitamine C 5 mg
Vitamine D µg
Vitamine E 0,2 mg
Vitamine K 26 µg
Zink 0,4 mg

Wat zijn de voordelen van snijbonen?

Snijbonen zijn rijk aan vezels en vitamines A en C, en bevatten daarnaast veel mineralen zoals calcium en fosfor

Hoe snijbonen kiezen?

Koop snijbonen die frisgroen zijn, stevig aanvoelen en niet beschadigd zijn. 

Hoe snijbonen bewaren?

Bewaar ongesneden snijbonen in een plastic zak met gaatjes op een koele plaats of in de ijskast. Zo blijven ze twee dagen goed.

Hoe snijbonen klaarmaken?

Snijbonen moet je goed wassen voor je ze klaarmaakt. Snij of breek de puntjes langs beide kanten eraf. Snij de bonen daarna in kleine stukjes.

Eet snijbonen nooit rauw, ze bevatten immers een giftige stof (die bij het koken onschadelijk wordt).

Wat is het beste dieet?

Vergelijk ze allemaal en ontdek onze aanbevelingen